Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Zmaga obeh prvih kamniških kegljaških ekip

Kegljanje: Zmaga obeh prvih kamniških kegljaških ekip

S tekmami 9. kroga se je končal jesenski del v državnih ligah. 1.moška ekipa je spet zmagala in potrdila drugo mesto z enakim številom točk kot prvi Proteus in tretji Konstruktor. Tudi 1.ženska ekipa je zmagala, medtem, ko so ostale tri ekipe izgubile.

Prva moška ekipa CALCIT je gostila zasavsko ekipo LITIJA, ki je prijetno presenečenje letošnjega prvenstva. Domačini so pričakovali gladko zmago, a so spet začeli slabo. V prvem bloku so nastopili Matej Turk, Kristjan Mijatović in Gašper Burkeljca. Vsi trije so začeli povsem razglašeno. Od prvih dveh setov so skupaj osvojili le eno točko, pa še to Matej, ki vse do konca ni našel pravega ritma in je izgubil za 4 keglje. Gašper je zaostajal za 30 kegljev, vsi skupaj pa za 61. Kristjan in Gašper sta potem odlično nadaljevala. Kristjanu (569) je uspel preobrat in je osvojil ekipno točko, Gašperju (557) pa je zmanjkalo 8 kegljev. Torej 2:1 za goste in +23 v kegljih za CALCIT.  V bitko za zmago so potem odšli Jure Starman, Peter Jantol in Igor Zamljen. Tokrat že po dveh setih ni bilo več dvoma o končnem zmagovalcu. Malo več dela je imel le Igor (562), medtem ko sta Peter (598) in Jure (600) gladko zmagala. Na koncu je bilo 6:2 in +178 kegljev za CALCIT, ki je tako pred spomladanskim delom še naprej v igri za sam vrh, saj oba glavna konkurenta prihajata v Kamnik.

Prva ženska ekipa CALCIT je prav tako igrala doma z ekipo CELJE. Po dveh tesnih porazih so si močno želele zmagati, saj jim je že začelo zmanjkovati samozavesti. Tekmo so začele Tea Repnik, Tadeja Kokalj in Klara Koprivec. V prvem setu sta bili odlični Tea in Klara, Tadeja pa je izgubila. V nadaljevanju je Klara (530) izgubila proti odlični Špeli Kunčič (575), Tea (556) in Tadeja (528) pa sta osvojili ekipni točki in bilo je 2:1 za CALCIT in +11 kegljev. V drugem bloku so za CALCIT nastopile Tamara Pevec, Noemi Živković in Urška Prelog Košir. Spet smo videli zelo napeto končnico. Pred zadnjim setom je bila Urška (507) s prednostjo 30 kegljev v dobljenem položaju, Tamara in Noemi pa sta imeli odprt  in ogorčen boj za zmago. Tamari (519) žal ni uspelo ustaviti naleta nasprotnice, Noemi (527) pa je uspelo zmagati za dva keglja. Vse tri pa so uspele še zadržati razliko v kegljih in dosegle lepo zmago 6:2. To jih po prvem delu sezone uvršča v sredino lestvice, vendar le dve točki od želenega vsaj 4. mesta.

Druga moška ekipa CALCIT je gostovala v Škofji Loki. Ekipa ŽELEZNIKI je bila vedno neugodna. Tudi tokrat ni bilo drugače. Za CALCIT sta začela Miha Uršič in Andraž Babnik. Miha (526) je po dveh setih še držal korak, potem pa popustil in izgubil. Andraž (563) je z odlično igro prva dva seta dobil, potem pa dva izgubil, a je ubranil razliko in zmagal. V drugem bloku sta šla na steze Matic Babnik (556) in Marjan Dolinšek (544). Po dveh setih je bil boj še odprt, potem pa sta kljub dobri igri morala žal oba priznati poraz. Bilo je že 3:1 za domače in imeli so +78 kegljev. Zadnja sta nastopila še Štefan Flerin in Brane Potočnik. Štefan je začel zelo slabo, Brane pa odlično, saj je v prvih dveh setih podrl kar 311 kegljev. Žal je bil nasprotnik še boljši in Brane je dobil le pol točke. S tem je bila tekma praktično odločena. Štefan (542) je sicer iztržil ekipno točko, Branetu (588) pa kljub temu, da je podrl več kegljev od nasprotnika, to ni uspelo. 6:2 za Železnike. Tako so fantje jesenski del končali na 5. mestu, vendar le dve točki za drugim, ter štiri za prvim mestom.

Tretja moška ekipa je imela za nasprotnika ekipo Železniki II, in prav tako izgubila. Začela sta Franci Poljanšek in Andrej Rutar. Franci (518) je po hudem boju uspel zmagati, Andrej (505) pa je gladko izgubil. V drugem bloku sta nato igrala Miha Uršič in Gašper Pirman. Miha (516) je nesrečno izgubil za 8 kegljev, Gašper pa je gladko zmagal in bil s 550 podrtimi keglji najboljši v ekipi Calcita. Pred zadnjim delom je bilo tako 2:2 in +15 za domače. Zadnja za CALCIT sta nastopila Franci Grubar (531) in Branko Progar (514). Žal sta bila oba premalo razpoložena za igro na zmago. 6:2 za Železnike. Tudi tretja ekipa bo prezimila na petem mestu.

Druga ženska ekipa je igrala doma z ekipo BREST. Tekmo so začele Lara Šuštar, Tatjana Hace in Štefka Flerin. Začele so zelo dobro in v prvem setu oddale le pol točke. Drugi set so nato vse tri izgubile, tretjega pa je dobila le Štefka. Lara (485) in Štefka (526) sta v zadnjem setu osvojili ekipni točki, Tatjani (500) pa žal ni uspelo. V točkah je bilo 2:1 za domače, v kegljih pa +21 za gostje. V drugem bloku so nato nastopile Janja Župančič (500), Nika Progar in Marija Ravnikar. Po dveh setih je bilo še vse odprto, žal pa je naraščala razlika v kegljih za gostje. Za zadnja dva seta je vstopila Tea Repnik, odigrala odlično (280), a žal sama ni uspela nadoknaditi razlike. Na koncu nesrečen poraz s 5:3 in -9 kegljev.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin