Naslovnica / POUDARJENO / Kolesarji Calcita so na dveh državnih prvenstvih prikolesarili tri medalje

Kolesarji Calcita so na dveh državnih prvenstvih prikolesarili tri medalje

Minuli konec tedna je bil v znamenju dveh državnih prvenstev za gorske kolesarje, v Kranju v eliminatorju, na Kopah v enduru. Gašper Štajnar je postal državni prvak v eliminatorju, Ana Inkret podprvakinja v enduru, Tilen Jagodič pa je osvojil bron prav tako v eliminatorju.

Ana Inkret je v kategoriji do 15 let prikolesarila do srebra. Miha Spruk je bil sedmi v kategoriji master 1, Aljaž Šav 13. med tekmovalci do 15 let, Maj Babačič peti v U17 in osmi Matej Osolin.

»Z uvrstitvijo na 2. mesto sem zadovoljna. Trening je v soboto potekal v zelo vročih in prašnih pogojih. V nedeljo sem odvozila obe etapi, ki sta bili predvideni za našo kategorijo brez zapletov,« je povedala Ana.

V Kranju si je Gašper Štajnar prikolesaril majico državnega prvaka v kategoriji do 17 let. V najmočnejši konkurenci moški elite je 3. mesto osvojil Tilen Jagodič, 5. je bil Matic Kranjec Žagar in 10. Rok Naglič. Žan Rojc je bil 5. v U15.

 

»Ena najbolj atraktivnih dirk letos ni šla po najbolj po mojih načrtih. Že v kvalifikacijah sem čutil, da v mojih nogah ni prave moči, kar se je tudi poznalo na času. V četrtfinalu sem imel kar težko skupino, a uspelo se mi je prebiti v polfinale, kjer sem bil tretji in izpadel. Ostala pa mi je še možnost boja za 5. mesto v malem finalu, ki se je izšel meni v prid. Po teden in pol dolgem oddihu na morju je zdaj čas za pripravo na drugi del sezone, tako da že komaj čakam dirki v Bosni konec tega tedna,« je povedal Matic, sicer član naše A ekipe.

Calcit Bike Team