Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Kolesarska povezava bo zgrajena pred rokom

Komunalni vestnik: Kolesarska povezava bo zgrajena pred rokom

Gradbene in vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik si prizadevajo, da bi čim prej dokončale številna zastavljena dela, aktiven pa je tudi bober Kopko, ki je v minulem tednu v šolah obiskal in razveselil kar nekaj osnovnošolskih otrok.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik (od 3. do 9. 9. 2019)

Vzdrževanje in urejanje občinskih cest ter javnih poti

Pretekli teden so vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, v okviru danih možnosti oz. odobrenih sredstev, poskrbele za še nekaj izmed okoli 420 kilometrov občinskih cest in javnih poti.

Na asfaltnih cestah na območju vasi Gradišče, Studenca in Hruševka so bile pokrpane udarne jame, urejena je bila makadamska cesta Žaga – Podstudenec, zoprne luknje v makadamu pa so bile zasute tudi na makadamski cesti in parkirišču pri kamniški športni dvorani.

Na Ljubljanski cesti se je nadaljevalo odstranjevanje moteče vegetacije, ob cestah in na javnih travnatih površinah in ob cestah od Šmarce in Kamnika je bilo poskrbljeno za košnjo, na Kovinarski, v Volčjem Potoku, v Šmarci, ob povezovalni cesti, na Kranjski ter obvoznici, pa je bil odstranjen razraščen plevel.

Na Markovem, pod Malim gradom in na Šutni so bile postavljene cestne zapore, na Bevkovi, Duplici in Kajuhovi je bilo poskrbljeno za ureditev prometne signalizacije, izvajal pa se je tudi reden pregled cest, ki vsakič znova pokaže, da bi bilo potrebno za urejanje in vzdrževanje občinskih cest in poti nameniti več sredstev.

So pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik, s postavitvami cestnih zapor, čiščenju in drugemu urejanju mesta, aktivno sodelovali tudi pri pripravah na letošnje Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine, ki pa so bile zaradi vremena žal precej okrnjene.

Izgradnja povezovalne kolesarske poti v Kamniku

Medtem, ko so bila dela na Kranjski cesti končana že pred časom, se dela izgradnje povezovalne kolesarske poti nadaljujejo na Kovinarski in Kajuhovi, kjer je bilo v preteklem in tem tednu veliko narejenega.

Delavci Komunalnega podjetja so namreč precej pohiteli, tako da je bilo zelo hitro izvedeno zamudno polaganje robnikov in tlakovanje s kockami, izvedena  priprava na asfaltiranje, konec tega tedna pa so, precej pred predvidenim rokom, že izvedli tudi samo asfaltiranje.

Izgradnja kabelske kanalizacije v Šmarci

Dela so v preteklem tednu nadaljevala tudi v Šmarci, kjer se, sočasno z izgradnjo kabelske kanalizacije, na Habjanovi ulici obnavlja še vodovodni sistem.

Sanacija usada pod Svetim Primožem

Prebivalci zaselkov pod Svetim Primožem ter obiskovalci priljubljene izletniške točke so se v preteklem tednu lahko razveselili zaključka sanacijskih del cestnega usada, saj je bila sanacija zaključena, cesta, ob kateri je potrebno postaviti le še varovalno ograjo ter še nekoliko urediti okolico, pa je znova normalno prevozna.

Sanacija ceste Špitalič – Okrog

Sanacijska dela so se nadaljevala tudi na delu ceste med Špitaličem in Okrogom, kjer je bila v prejšnjem tednu izvedena drenaža meteornih vod, obnovljeno cestišče pa je že pripravljeno za končno asfaltiranje.

Sanacija ceste na Novem trgu

Gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so v minulem tednu začele tudi s sanacijskimi deli ceste na starem delu Novega trga, in sicer na delu, ki od obvoznice pri Usnjarskem mostu vodi proti Zdravstvenem domu in kamniški gimnaziji.

Na omenjenem, kakih 120 metrov dolgem delu ceste bodo, razen cestišča, obnovljene še fekalna, meteorna in telekomunikacijska kanalizacija ter javna razsvetljava.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Kot običajno so vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik tudi v minulem tednu poskrbeli za nemoteno delovanje javne komunalne infrastrukture, delovanje kamniške tržnice, urejanje okolice, izvedbo pogrebne službe in številna druga dela.

Izvedena so bila redna vzdrževalna dela na kanalizacijskih in vodovodnih sistemih ter objektih, po naročilu je bilo, na območjih, kjer kanalizacije še ni, izpraznjenih nekaj greznic, izpraznjeni so bili koški za smeti, pometenih je bila vrsta ulic in zaselkov, v Šmarci in Stahovici so bili zamenjani kanalizacijski pokrovi, izveden pa je bil tudi redni pregled črpališč.

Na že kar precej starem vodovodnem sistemu je bilo potrebno hitro odpraviti več okvar, in sicer na Ljubljanski cesti, Groharjevi ulici, ulici Josipa Ogrinca, črpališču Pod Skalo in na vodohranu v Kališču. Na desetih klorinatorskih postajah je bil izveden redni nadzor, nadaljeval pa se je tudi popis vodomerov v gospodinjstvih.

Poskrbljeno je bilo tudi za redno vzdrževanje javne razsvetljave in semaforjev, nekaj dela pa je bilo tudi z obešanjem in odstranjevanjem zastav v času Dnevov narodnih noš.

Seveda pa so delavci Komunalnega podjetja Kamnik v minulem tednu skrbno in vestno poskrbeli tudi za redno vzdrževanje pokopališč in poslovilnih objektov ter organizacijo pogrebov.

Kopko je šel v šolo

Razen delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, je bil v preteklem tednu precej zagnan tudi bober Kopko, njihova nova maskota Komunalnega podjetja Kamnik, ki je z obiskom  razveselil otroke na OŠ Marije Vere ter OŠ Šmartno v Tuhinju s podružničnimi šolami.

 

Kopko je šolarje obiskal z namenom osveščanja, da bi jih poučil o pomenu pitne vode ter varovanja vodnih virov, pri tem pa je bil naravnost navdušen, ko je ugotovil, da so že prvošolci, kot tudi njihovi starejši vrstniki, prav dobro osveščeni o pomenu vode in vodnih virov, saj so pokazali nemalo znanja ter podali cel kup predlogov za njihovo še boljše varovanje in ohranjanje.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 10. in 16. 9. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: MARKOVO-STUDENCA, MOTNIK-BELA
 • Ureditev makadamske ceste: RAVNE
 • Pregledi cest.
 • Krpanje makadama: OKROGLO, ŽALE
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI: Habjanova ulica – nadaljevanje del
 • IZGRADNJA KOLESARSKE POTI: KOVINARSKA IN KAJUHOVA: asfaltiranje
 • USAD SV. PRIMOŽ: montaža odbojne ograje – zaključek del
 • CESTA ŠPITALIČ – OKROG: asfaltiranje
 • NOVI TRG: konec 37. tedna rušenje asfalta
 • CESTA V PODGORJU (115 m) + JR: pripravljalna dela + rušenje asfalta
 • Redna vzdrževalna dela (kanalizacija in kanalizacijski objekti).
 • Redna dela na tržnici.
 • Praznjenje greznic po naročilu.
 • Popis vodomerov.
 • Popravilo okvar.
 • Redna vzdrževalna dela.
 • Dela v okviru investicijskih projektov.
 • Redna vzdrževalna dela na JR.
 • Vzdrževanje semaforjev, pregled in popravila na objektih vodovoda in kanalizacije.
 • Dela v okviru investicijskih projektov.
 • Redna vzdrževalna dela na pokopališčih: urejanje poti, odstranjevanje plevela, čiščenje mrliških vežic idr.
 • Organizacija pogrebov.
 • Druga dela…

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve