Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Lepa in produktivna delovna jesen

Komunalni vestnik: Lepa in produktivna delovna jesen

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik s pridom izkoriščajo lepe jesenske dneve za nadaljevanje in dokončevanje že zastavljenih del ter projektov.

Vestnik KPK (od 15. do 21. 10, 2019)

Vzdrževanje in urejanje občinskih cest ter javnih poti

Na več kot 420 kilometrih občinskih cest in javnih poti, za katere kot koncesionar skrbi Komunalno podjetje Kamnik, so vzdrževalne ekipe, v skladu z navodili oz. odobrenimi sredstvi Občine Kamnik, v preteklem tednu poskrbele za redni pregled cest, ureditev makadamske ceste med Zgornjim Motnikom in Belo ter Špitaličem in Okrogom, medtem ko so bile na Hruševki urejene bankine.

Na Kovinarski cesti je bil zakrpan asfalt, v Zgornjih Stranjah in na Veliki Lašni je bilo urejeno odvodnjavanje, na Jakopičevi in na Groharjevi ulici sta bila postavljena cestna stebrička, na Ravnah, Perovem in Kovinarski so bili urejeni jaški, na Veliki Lašni so bili očiščeni usedalniki, na Slatnarjevi ulici pa je bil zamenjan prometni znak.

V Mekinjah je bila postrižena živa meja, postavljena pa je bila tudi cestna zapora med Potokom in Snovikom ter intervencijska zapora ceste med Kamniško Bistrico in cesto do žičnice na Kokrško Sedlo.

Izgradnja kabelske kanalizacije v Šmarci

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so minuli teden nadaljevale tudi deli izdelave kabelske kanalizacije in obnove vodovode v Šmarci. Medtem ko se je na Habjanovi ulici že skoraj v celoti izvedlo asfaltiranje, so se dela v preteklem tednu začela na Štajerski ulici, po krompirjevih počitnicah pa se bo z delo začelo tudi v Volčjem Potoku in na Livadi.

Izgradnja povezovalne kolesarske poti v Kamniku

Nadaljevala se je tudi izgradnja nove povezovalne kolesarske poti v Kamniku, pri čemer je bilo na Župančičevi ulici izvedeno fino planiranje ter asfaltiranje, urediti pa je potrebno le še nekaj malenkosti in ustrezno prometno signalizacijo.

Sanacija ceste na Novem trgu

Na Novem trgu, kjer se celostno ureja cca 130-metrski odsek ceste med obvoznico in kamniškim zdravstvenim domom, se je v minulih dneh nadaljevalo z izvedbo telekomunikacijskih in elektro vodov ter fino planiranje ulice, katere obnova se bo predvidoma zaključila konec meseca novembra.

Sanacija ceste Motnik – Bela

Minuli teden pa so se, z asfaltiranjem in ureditvijo bankin, že zaključila ureditvena dela 307 metrov dolgega odseka ceste med Motnikom in Belo. V okviru del je bila cesta razširjena v brežino, ob kateri je bilo položeno odvodnjavanje zalednih vod z vgrajenimi peskolovi in muldami za odvajanje površinske vode.

Peskolovi so nameščeni izven trase ceste ter zaščiteni s kamnito oblogo, tako da so robovi pokrovov v nivoju obrabne plasti, da pri pluženju ne bo prihajalo do poškodb. Sam odsek ceste je bil, skupaj z bankinami, na novo utrjen, cestišče pa asfaltirano.

Ureditev odvodnjavanja na cesti med Krivčevim in Kranjskim Rakom

V začetku tega tedna so se začela tudi ureditvena dela na cesti med Krivčevim in Kranjskim Rakom, kjer bo izvedena ureditev ceste z jarki za odvodnjavanje. Dela bodo predvidoma trajala 10 dni, podobnih ureditvenih del pa bosta v nadaljevanju deležni še cesti na Markovem in na Studencih.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v preteklem tednu poskrbele za vzdrževanje in nemoteno delovanje javnih komunalnih sistemom na območju občine Kamnik.

Izvedena redna vzdrževalna dela na številnih črpališčih odpadne kanalizacije, poskrbljeno je bilo za redno praznjenje greznic na območju Stahovice in po naročilu lastnikov greznic, izpraznjeni so bili tudi koši za smeti ter urejanje njihove okolice na širšem območju Kamnika in poskrbljeno za urejanje in delovanje kamniške tržnice.

Pomembno obvestilo za vse imetnike greznic in malih komunalnih čistilnih naprav

Vse imetnike greznic ali MKČN pozivamo, da čim prej preverite njihovo vsebino in nam še pred pričetkom zime oz. najkasneje do konca meseca novembra sporočite, v kolikor je potrebno njihovo izpraznjenje.

Zaradi padca temperatur (pod 0 stopinj Celzija) je čiščenje greznic v zimski sezoni onemogočeno, nepravočasna izpraznjenost, ki ni v skladu z zakonskimi predpisi, pa lahko povzroči njihovo zamašitev ali puščanje.

Izpraznjenje greznice ali MKČN lahko naročite po e-pošti: info@kpk-kamnik.si oz. s klicom na telefonsko številko 041 326 256.

V številnih gospodinjstvih so bili popisani vodomeri, na vodovodnem sistemu opravljena redna vzdrževalna dela, v Spodnjih Stranjah je bil zamenjan reducirni ventil, na Vinskem vrhu pa zamenjan jašek. Izveden je bil tudi nadzor pitne vode, pri čemer je bila opravljena kontrola prostega klora v vodi v objektih, kjer so nameščene klorirne naprave, očiščena pa je bila tudi okolica vodovodnega zajetja Somerček.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v minulih dneh nadaljevali s čiščenjem svetilk javne razsvetljave ter opravili redna vzdrževalna dela na sistemu javne razsvetljave in semaforjev.

 

V dneh pred dnevom spomina na mrtve, pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik še prav posebno skrb in pozornost namenjajo vzdrževanju in urejanju pokopališč, poslovilnih objektov in okolice. Poskrbljeno pa je bilo tudi za ureditev ter vzdrževanje parkovnih grobišč in spominskih obeležij, na kamniških Žalah pa je bila urejena nova, 12. terasa za žarne grobove.

Pesek za grobove na kamniških Žalah

Ker se približuje prvi november, pred katerim je posebna skrb namenja tudi urejanju grobov in pokopališč, vas obveščamo, da bo Komunalno podjetje Kamnik, v želji, da občanom in občankam olajša delo pri urejanju grobov, 24. in 25. oktobra 2019, v času od 9. do 17. ure, na kamniških Žalah organiziralo prodajo peska za grobove, ki vam ga bodo, na vašo željo, dostavili tudi na grob.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 22. in 28. 10. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

 • Krpanje asfalta: STOLNIK, LIVARSKA
 • Ureditev makadamske ceste: CIRKUŠE, SELA, TUNJICE
 • Ureditev odvodnjavanja: ZG. STRANJE, VELIKA LAŠNA, PODGORJE
 • Izkop jarkov: ZG. MOTNIK, MOTNIK
 • Čiščenje propustov: HRUŠEVKA
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI: nadaljevanje del (vodovod in kabelska kanalizacija) na Štajerski ulici asfaltiranje na Habjanovi ulici
 • NOVI TRG: nadaljevanje del po planu – priprava na polaganje asfalta (asfalt v 44. tednu), postavitev temeljev za svetilke
 • ODVODNJAVANJE – KRANJSKI RAK: nadaljevanje del; v istem tednu predviden začetek odvodnjavanja na območju MARKOVEGA in STUDENCE.
 • Redna vzdrževalna dela (kanalizacija in kanalizacijski objekti): dela na črpališčih, razbremenilnikih (PEROVO, VRHPOLJE, NOVI TRG, BAKOVNIK) + snemanje kanalizacije (VRHPOLJE in ŽUPANČIČEVA)
 • Praznjenje greznic: po naročilu.
 • Redna dela na tržnici.
 • Redno praznjenje košev in pometanje: Šolska Ulica, Avtobusna postaja, Podhod Šmarca, Šutna, Glavni trg, Žebljarska, Kolodvorska, Ljubljanska, Steletova, Novi trg, Šmarca, Mekinje, Vrhpolje, Jakopičeva, Klavčičeva, Kranjska, Keršmančev Park. Čiščenje podhoda Šmarca, Avtobusne postaje Ljubljanska, Šolska, Mekinje.
 • Redni pregledi črpališč.
 • Popis vodomerov: gospodinjstvo, industrija
 • Redna vzdrževalna dela: čiščenje in spiranje objektov v Tuhinjski dolini
 • Nadzor pitne vode: nadaljevanje kontrole prostega klora v vodi v objektih, kjer so nameščene klorirane naprave, odvzem vzorcev za analizo
 • Dela v okviru investicijskih projektov: izvedba vodovoda – ŠMARCA (Štajerska cesta)
 • Redna vzdrževalna dela na JR: nadaljevanje čiščenja svetilk (center mesta, Mekinje) – skupno 80 svetilk, obnova JR na povezovalki
 • Vzdrževanje semaforjev, pregled in popravila na objektih vodovoda in kanalizacije.
 • Priprave na pričetek novoletne krasitve – nabava materiala.
 • Dela v okviru investicijskih projektov: dograditev (JR) – svetilka na grbini v BISTRIČICI, postavitev kandelabrov in luči – NOVI TRG.
 • Vzdrževanje pokopališč + pogrebne storitve.
Opomba: Plan del je predviden v skladu z navodili Občine Kamnik.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve