Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik:  Obnova križišča v Stahovici lepo napreduje, ponoči pa je bil hitro saniran tudi plaz

Komunalni vestnik:  Obnova križišča v Stahovici lepo napreduje, ponoči pa je bil hitro saniran tudi plaz

Kljub temu, da se vse vrti okrog rekonstrukcije križišča v Stahovici, so bila v minulem tednu opravljena tudi številna druga dela.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Polno zasedenost naših delovnih ekip je v tem tednu narekoval rekonstrukcija križišča v Stahovici, kjer že drugi teden pospešeno izvajamo dela v trikrakem križišču. Kljub temu, da nas čaka še precej dela, pa je napredek na gradbišču že lepo viden.

V zadnjih dneh je veliko govora o Stahovici. Glede na to, da gre za obsežen projekt, ne le zaradi tega, ker se tam zadržuje dobršen del naših ekip, ampak tudi zaradi tega, ker gre za enega izmed najbolj obremenjenih križišč v občini. Dela napredujejo dobro, za ta teden zastavljeni cilji pa izpolnjeni. Vremensko ugodni, če odmislimo vročino, so bili praktično vsi dnevi v tednu.

Dela se odvijajo tako v smeri proti Kamniški Bistrici, kjer je od petka na novo asfaltiran hodnik za pešce (cca. 100 m), v soboto pa je bilo izvedeno tudi že asfaltiranje dela preurejenega in obnovljenega cestišča, ki bo hkrati omogočilo tudi nemoteno nadaljevanje del na drugem voznem pasu.

 

V smeri proti Črni je bila potrebno na nekaterih mestih zgraditi tudi meteorno kanalizacijo, medtem ko se je v drugem kraku križišča polagala tudi kabelska kanalizacija, razen tega pa so bili že izvedeni tudi jaški in temelji za javno razsvetljavo ter semaforje.

Da so dela med vročim tednom potekala čim bolj tekoče, je skrbel tudi naš Kopko, ki je, skupaj z Ančo Cvirn, direktorico Komunalnega podjetja Kamnik, delavcem dostavil sladoled, medtem ko so se delavci lahko nekoliko osvežili, pa je direktorica skupaj z vodjo gradnje preverila potek del in tekoče dogajanje na gradbišču.

 

Seveda pa obnova križišča v Stahovici še zdaleč bila ni edina stvar, ki je zaznamovala delovni utrip minulega tedna, saj je bila postorjena še vrsta vzdrževalnih in drugih del.

Vzdrževalne ekipe, ki skrbijo za ceste, so poskrbele za krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah na Krivčevem, na Šolski ulici, na Kranjski in Ljubljanski cesti, na cesti med Markovim in Studenci, ponekod v Kamniku ter na Vasenem. V Godiču je bilo izvedeno popravilo robnikov v Godiču, v Volčjem Potoku pa je bilo urejenih nekaj makadamskih cest, ki jim poletne nevihte prav nič ne prizanašajo.

 

S košnjo in obžagovanjem je bilo poskrbljeno tudi za javne površine, in sicer na Poti na Poljane in Tunjiški cesti, v Županjih njivah, na Kregarjevem in v središču mesta pod Malim gradom.

 

Odstraniti in očistiti je bilo potrebno tudi grafite, ki so jih neznanci nakracali na poslikanem podhodu Šolske ulice.

 

Dejavni smo bili na področju urejanja prometne signalizacije. Med drugim je bilo montirano prometno ogledalo v Šmartnem, prestavljen prometni znak na Groharjevi ulici, popravljen prometni znak v Gabrovnici, obsekan prometni znak v Lanišah, Rudniku in še marsikaj drugega.

Tudi v tem tednu ni šlo brez asfaltiranja prekopov posameznih ulic, kjer se izvaja izgradnja kabelske kanalizacija za širokopasovne optične povezave. Delovne stroje in asfaltersko ekipo je bilo tako moč opaziti na Prvomajski, Miklavčičevi in Bakovniški ulici, medtem ko na Meninski, Šipkovi in Slatnerjevi ulici gradbena dela oz. izgradnja optične kanalizacije še poteka.

 

Četudi epidemije novega koronavirusa še ni konec, smo v minulem tednu odstranili tudi začasno “korona ambulanto” in nadstrešek pri Zdravstvenem domu Kamnik, za katero ni več potrebe, saj so ustrezno ločene oz. varne prostore za obravnavo morebitnih bolnikov s covid-19 zagotovili v prostorih zdravstvenega doma.

 

 

V noči iz petka na soboto pa so morale naše vzdrževalne ekipe interventno posredovati na Rakovih ravneh, kjer se je, zaradi nevihte z močnimi padavinami in točo, na cesto sprožil zemeljski plaz, katerega posledice so bile, ob požrtvovalni prizadevnosti naših delavcev, do ranega jutra že odpravljene, cesta proti Mali in Veliki planini pa znova normalno prevozna.

 

 

Četudi je v teh dneh marsikdo na zasluženem poletnem dopustu, ki mu ga nadvse privoščimo, nas po nedeljskem počitku čaka nov pester delovni teden v katerem bomo, skladno s planom vzdrževanja, odšli novim delovnim zmagam naproti ter, če ne bo morda preveč ponagajalo vreme, predvidoma izvedli:

 

  • Pregled cest
  • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Soteska-Poreber
  • Čiščenje muld na Žalah
  • Postavili ograjo na Frančiškanskem trgu
  • Popravilo skulpture na Kozjaku
  • Obsekavanje vejevja na Hruševki in Kališču
  • Očistili avtobusne postaje na Ljubljanski in v Šmarci
  • Postavitev prometnih ogledal: Godič, Pot na Poljane
  • Košnjo javnih površin po programu
  • Horizontalna signalizacija: talne označbe po Občini Kamnik

Redno nas spremljajte še naprej. Vse aktualne zapore ali obvestila v zvezi z oskrbo s pitno vodo boste našli tudi na naši spletni strani www.kpk-kamnik.si oz. na naši FB strani, kjer vas seznanjamo tudi o aktualnem dogajanju na gradbiščih in vam hkrati ponujamo koristne nasvete s področja izvajanja gospodarskih javnih služb.