Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Pomladno urejanje pred začetkom sanacije več cestnih usadov in plazov

Komunalni vestnik: Pomladno urejanje pred začetkom sanacije več cestnih usadov in plazov

Vzdrževalci so se zadnjem tednu februarja ukvarjali z na videz sicer majhnimi vzdrževalnimi deli, ki se običajno opazijo zgolj, če niso narejena. Že v kratkem pa pričenjamo z novimi večjimi projekti. Za začetek se bomo lotili sanacije dveh usadov v Košišah in v Porebru.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Ker že pošteno diši po pomladi, so bila v veliki meri „pomladno“ obarvana tudi dela, ki so jih v preteklem tednu izvajale naše vzdrževalne ekipe. Nekaj opravil je bilo še iz naslova ‘zimskih dolgov’, povečini pa so bile vse aktivnosti vzdrževalne narave.

Naši fantje so v tem tednu predvsem veliko čistili. Delali so na propustih v Lanišah, na muldah v Vrhovljah in na cesti na Podlimbarski poti. Očistili so, za robniki umazano in nasmeteno, Ljubljansko cesto. Poskrbeli so za ureditev odvodnjavanja na cestah Tunjice – Zadnji Vrh in Tunjice – Vrhovje. Iz Kamnika proti Tunjicam in na cesti na Stari grad so utrdili bankine, le-te pa so uredili tudi v Snoviku, kjer so postavili tudi nove odtočne jaške.

 

Na več cestah so bil v tem tednu zamenjani dotrajani ali poškodovani betonski pokrovi. Naš preglednik jih je našel v Lanišah, na cestah Hrib – Poreber, Kamnik – Palovče, Motnik – Zajasovnik, Kamnik – Palovče in še kje.

 

Poškodovane ceste so vsak teden deležne naše pozornosti. Hladne mase je bilo dovolj za poškodbe na Ljubljanski cesti in Klavčičevi ulici, v Volčjem Potoku, v Rudniku, v Podgorju, na cesti Godič – Brezje, na cesti proti Palovčam in proti Motniku itd, luknje na makadamskih cestah pa so bile pokrpane v Podgorju, Kostanju, Potoku, Šmarci, Sovinji Peči in še kje.

 

Del kolektiva je še vedno v Podgorju, kjer so se, v sklopu izvedbe meteorne kanalizacije, postavile nove ponikovalnice.

Fantje ene izmed ekip so se lotili tudi ureditve prekopov, ki so morali počakati na konec zime, tako da se je asfaltiranje prekopov najprej izvedlo v Rudniku, konec tedna pa še v Srednji vasi, kjer se je obenem izvedlo še nasipanje zemlje in posejalo travo.

 

Že teden prej smo v Soteski začeli z izgradnjo nove kanalizacije za odpadno vodo. Prvi kanal je gotov, zato je na tem območju že vse nared za polaganje asfalta (dvig jaškov idr.). Po opravljenih delih se bo ekipa prestavila na drugo lokacijo, in sicer v bližino Porebra, kjer se bo začela izgradnja drugega kanala. Zaradi strmega brega in drugih ovir, pa bo izvedba kanalizacije tam nekoliko bolj zahtevna.

 

V prihodnjem tednu pričnemo z deli na različnih cestnih usadih. Najprej na območju Košiš in Porebra, nato pa tudi drugje. Delovne ekipe so že sestavljene, izkušenj ne manjka, če bo zdržalo še vreme, pa bo delovni rezultat zagotovo dober.

Za konec še omenimo, da smo se v tem tednu lotili menjave košev za smeti, ki se izvaja v sklopu vzdrževanja tipske mestne opreme, naj pa ob tem še enkrat ponovimo, da koški za smeti niso namenjeni odlaganju gospodinjskih odpadkov.

Po hitrem pregledu poglavitnih del, ki so bila opravljena v minulem tednu, poglejmo še na načrt del, ki jih nameravamo opraviti v prvem tednu novega, prvega pomladnega meseca.

TEDENSKI PLAN DEL: za obdobje od 1. 3. 2021 do 7. 3. 2021

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Mekinje-Godič, Palovče
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Cirkuše, Vranja Peč, Godič
 • Nasip bankin: Snovik, Sela
 • Čiščenje muld: Stari grad, Palovče
 • Čiščenje jaškov: Stari grad, Palovče
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest

PROMETNA SIGNALIZACIJA

 • Postavitev prometnega znaka: Tunjiška

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN

 • Praznenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznenje, odvoz in deponiranje vsebine koša za pasje iztrebke
 • Zamenjava košev za smeti: Ljubljanska, Novi trg, Keršmančev park

VZDRŽEVANJE METEORNE KANALIZACIJE

 • Čiščenje propustov: Nevlje, Snovik

VZDRŽEVANJE TRŽNICE

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
  Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

OBVESTILO O DELNIH IN (OBČASNIH) POPOLNIH ZAPORAH, KI BODO VELJALE ZARADI SANACIJE PLAZOV

Obveščamo vas, da bodo zaradi sanacije plazov, v času od 3. 3. 2021 do 30. 6. 2021, veljale delne in občasne popolne zapore naslednjih cest:
 • JP 660406 Košiše,
 • JP 660602 Tučna-Briše,
 • JP 661371 Mali Rakitovec-Veliki Rakitovec,
 • LC 161011 Soteska-Poreber,
 • LC 282121 Rovt-Špitalič,
 • JP 661511 Motnik-Zg. Motnik.

Dela bo izvajalo Komunalno podjetje Kamnik d.o.o.. Zahvaljujemo se za razumevanje in potrpežljivost v času del.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve