Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Preložitev izgradnje druge faze kolesarske poti in okrnjen plan dela

Komunalni vestnik: Preložitev izgradnje druge faze kolesarske poti in okrnjen plan dela

V preteklem tednu so gradbene in vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik znova marsikaj postorile in uredile, lahko pa bi naredile še več, če bi jim bilo le-to omogočeno. Zaradi protestov nekaterih prebivalcev je bil preložen začetek 2. faze povezovalnih kolesarskih poti, spričo navodil Občine Kamnik, pa je precej okrnjen tudi plan dela za prihodnji teden.

Vestnik KPK (od 17. do 27. 9. 2019)

Vzdrževanje in urejanje občinskih cest ter javnih poti

Vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so na občinskih cestah in javnih poteh v prejšnjem tednu poskrbele za krpanje asfaltnih cest na Vrhpolju, med Mekinjami in Godičem, med Godičem in Brezjami in na Kovinarski ulici v Kamniku.

Na makadamskih cestah so bile luknje zakrpane med Brišami in Sotesko, v Tunjiški Mlaki in v Bistričici, temeljitejšega urejanja pa so bile deležne makadamske ceste na Ravnah, Ravne – Podbregar, Ravne – Sv. Miklavž, Tunjice – Zadnji vrh, Tunjiška Mlaka – Komenda, Kik – Košiše.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so v preteklih dneh poskrbeli tudi za vrsto manjših vzdrževalnih del: popravilo betonskega pokrova na Brezjah, zamenjavo prometnega drogu v Nevljah, na Veliki Lašni so očistili kanalete, na Kršiču in v Zgornjih Stranjah so posekali moteče veje, na Zduši, v Podjelšah, na Vrhpolju ter med Radomljami in Volčjim potokom so uredili bankine, na Perovem, Jenkovi in Perovem so uredili vegetacijo, med Špitaličem in Pustotnikom izdelali nov kamnit jarek, na Bakovniški in v Volčjem Potoku poskrbeli za košnjo ob cesti, na Selih pa popravili prometno signalizacijo.

Na Ljubljanski cesti so vzdrževalne ekipe popravile robnike, obenem pa ob njih površine tudi na novo asfaltirale.

Ob tednu mobilnosti je bilo potrebno na Glavnem trgu postaviti cestne zapore, le te pa so bile postavljene tudi med Motnikom in Belo, na Šutni in v Hruševki.

Izgradnja povezovalne kolesarske poti v Kamniku

Na Kovinarski in Kajuhovi se je nadaljevala izgradnja kolesarske povezovalne poti, ob kateri so bila v preteklih dneh urejena tudi počivališča s klopmi ter talno in vertikalno signalizacijo.

 

Četudi je bilo z načrtom predvideno, da se bodo v preteklem tednu začela izvajati tudi dela 2. faze izgradnje povezovalne kolesarske poti med Ljubljansko cesto in Župančičevo ulico, je bil začetek del, zaradi nasprotovanja oz. peticije posameznih tamkajšnjih prebivalcev, prestavljen.

Izgradnja kabelske kanalizacije v Šmarci

Na Habjanovi ulici v Šmarci so se tudi v prejšnjem in tem tednu nadaljevala dela obnove vodovoda in telekomunikacijskih vodov, obenem pa so se izvajala tudi zaključna dela na fekalni kanalizaciji v dolžini kakih 60 metrov.

Sanacija usada pod Svetim Primožem

Z namestitvijo oz. montažo odbojne ograje so se pod Svetim Primožem zaključila sanacijska dela na tamkajšnjem cestnem usadu, s povrnitvijo okolice v prvotno stanje, pa bodo dela povsem zaključena.

Sanacija ceste Špitalič – Okrog

Z izgradnjo drenaže, ureditvijo dela ceste in asfaltiranjem več krajših odsekov, se je prejšnji teden zaključila tudi sanacija nekaterih najbolj problematičnih delov ceste med Špitaličem in Okrogom, ki je bila v preteklosti načeta in poškodovana ob domala vsakem večjem dežju.

Sanacija ceste na Novem trgu

V preteklem tednu so se nadaljevala tudi obnovitvena dela na ceste na Novem trgu, kjer delavci Komunalnega podjetja Kamnik, na kakih 130 metrov dolgem odseku med kamniško obvoznico in Zdravstvenim domom Kamnik obnavljajo fekalno in meteorno kanalizacijo, obenem pa tudi na novo urejajo omenjeni odsek ceste, ki je bil že precej dotrajan.

Obnova odseka ceste v Podgorju

V Podgorju je bila v prejšnjem tednu končana tudi sanacija 115 metrov dolgega odseka ceste na uvozu v vas, kjer je bilo, skupaj z izvedbo talne in vertikalne signalizacije, na novo izvedeno asfaltiranje.

Sanacija ceste Motnik – Bela

Z izkopom in odvozom materiala ter izvedbo drenaže, pa so se v minulem tednu začela tudi sanacijska dela na že dlje časa problematičnem, kakih 300 metrov dolgem odseku ceste med Motnikom in Belo. Dela dobro napredujejo, nadaljevala pa se bodo tudi v prihajajočem tednu.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Vzdrževalci Komunalnega podjetja Kamnik so, kot običajno, tudi v prejšnjem tednu poskrbeli za vzdrževanje nemoteno delovanje javnih komunalnih sistemov in urejanje okolice.

 

Izvedena so bila vzdrževalna dela na kanalizaciji in kanalizacijskih objektov, na Veliki Lašni so bili očiščeni jaški, po naročilu občanov je bilo izpraznjenih nekaj greznic, poskrbljeno je bilo za delovanje kamniške tržnice, na širšem območju Kamnika pa so bili izpraznjeni koški za smeti ter urejena in pometena njihova okolica.

Na vodovodnem omrežju je bilo potrebno popraviti nekaj nepredvidenih okvar, v Lanišah je bil zamenjana raztezna posoda, v Črni je bil očiščen vodohran, izveden pa je bil tudi popis številnih gospodinjskih in industrijskih vodomerov.

V dneh, ko so dnevi vse krajši, so vzdrževalci poskrbeli tudi za pregled in delovanje javne razsvetljave in delovanje semaforjev, poskrbljeno pa je bilo tudi za redna vzdrževalna dela na pokopališčih in poslovilnih objektih, urejanje okolice le-te in organizacijo pogrebov.

Gradbene in vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik bodo z različnimi vzdrževalnimi deli in deli na investicijskih projektih nadaljevale tudi v prihodnjem tednu, je pa načrt predvidenih del nekoliko manj obsežen kot običajno oziroma kot bi bilo morda celo nujno potrebno, saj je pripravljen v skladu z navodili Občine Kamnik.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 30. 9 in 7. 10. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

 • Ureditev makadamske ceste: GOZD, MARKOVO-STUDENCA, VELIKA LAŠNA, ŽAGA – PODSTUDENEC
 • Ureditev bankin: KAMNIK – VASENO
 • Pregledi cest.
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI: nadaljevanje del na Habjanovi ulici (priprava na asfalt, dvig jaškov na nivo)
 • KOLESARSKA STEZA:
 • KRANJSKA, KAJUHOVA: montaža stojal za kolesa
 • POVEZAVA LJUBLJANSKE in ŽUPANČIČEVE ULICE: čaka
 • NOVI TRG: nadaljevanje del – do predvidoma 45. tedna
 • CESTA MOTNIK-BELA: nadaljevanje del
 • Redna vzdrževalna dela (kanalizacija in kanalizacijski objekti): menjava črpalke Vrhpolje in dela opreme črpališča.
 • Redna dela na tržnici.
 • Praznjenje greznic po naročilu.
 • Dela v okviru investicijskih projektov.
 • Popis in menjava vodomerov: gospodinjstvo
 • Popravilo okvar: vodohran KALIŠE
 • Dela v okviru investicijskih projektov: NOVI TRG, ŠMARCA
 • Redna vzdrževalna dela na JR.
 • Vzdrževanje semaforjev, pregled in popravila na objektih vodovoda in kanalizacije.
 • Dela v okviru investicijskih projektov.
 • Redna vzdrževalna dela na pokopališčih: urejanje poti, odstranjevanje plevela, čiščenje mrliških vežic idr.
 • Organizacija pogrebov.
 • Druga dela

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve