Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Produktiven teden zaključujemo z grenkim priokusom

Komunalni vestnik: Produktiven teden zaključujemo z grenkim priokusom

V četrtek nas je vse pretresla prometna nezgoda, ki se je zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju in neprilagojene hitrosti zgodila ob gradbišču v Stahovici. Da tudi v bodoče ne bi bili priča takim prometnim nesrečam, vas pozivamo k strpnosti ter upoštevanju prometne signalizacije, saj bomo le s skupnimi močmi lahko zagotavljali varnost za izvajalce del, kakor tudi za vse mimoidoče.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Dela v Stahovici potekajo po načrtih

Dela na našem trenutno največjem gradbišču potekajo po planu. V tem tednu so se postavljali temelji za namestitev armiranobetonske ograje. Izvajalo se je tudi polaganje robnikov. Ekipe vodovoda pa so že začele s sprotno izgradnjo vodovodnega omrežja.

 

Po planu tudi pri sanaciji plazu na Markovem

V okviru sanacije plazu Markovo je zaključena izgradnja zidu iz skal, ki je že zasut z zemljo. Opravljena je bila zakoličba in pripravljalna dela za izgradnjo kanala za odvajanje vode iz drenaže na objektu.

Izgradnja optične kanalizacije

Tudi v minulem tednu so naše gradbene ekipe gradile novo optično kanalizacijo in priključke, obenem pa se je asfaltiralo še nekaj ulic, kjer je bila optična kanalizacija že zgrajena.

Enoti vzdrževanja jo je dodobra zagodlo vreme

Ekipe so imele polne roke dela z odstranjevanjem nanosov močnih nalivov, ki smo jim bili priča v tem tednu. Odstranjevali so nanose peska s cest v Zgornjem Tuhinju, Volčjem Potoku, Tunjicah, Košišah, Nevljah in na Perovem. V Špitaliču so s ceste odstranili vejevje. V Rudniku pri Radomljah pa so spuščali vodo s cestišča. Na območju Okroga, Špitaliča, Ljubljanske ceste ter Muzejske poti so počistili zamašene odtočne jaške.

 

Trenutke lepega vremena pa so ekipe zelo produktivno izkoristile za redna vzdrževalna dela. Izvedli so čiščenje mulde in usedalnikov v Zgornjem Tuhinju in Golicah ter odstranjevanje peska iz travnika v Okrogu pri Motniku. Nadaljevalo se je krpanje udarnih jam na asfaltu in na makadamskih cestah. Asfalt je na novo zakrpan na območju Špitaliča, makadamske ceste pa so urejene v Volčjem Potoku, Košišah in na območju KIK-a. V tem tednu so naši fantje poskrbeli tudi za urejanje pešpoti v Kamniku. Počiščeni in zakrpani sta pešpot in kolesarska steza na Kovinrski cesti. Poleg tega pa je počiščena tudi pešpot ob Kamniški Bistrici in sicer od Titove brvi do kamniške obvoznice.

 

Ekipa vzdrževanja cest je morala v tem tednu popraviti številne prometne znake. Nekaterim so botrovale neugodne vremenske razmere, drugi pa so bili tarča objestnežev. Prometni znaki so bili tako popravljeni na povezovalki na kamniški obvoznici, v krožišču pri Supernovi ter v Šmarci. Ponovno postavljene pa so tudi podrte smerne deske oz. klemmfixi v Beli pri Motniku.

 

Če se boste v prihodnjih dneh vozili čez prelaz Kozjak, na vrhu ne spreglejte obnovljene skulpture.

Košnja javnih površin je ponovno v polnem teku

Po krajšem premoru, se je ponovno pričela izvajati košnja javnih površin. V tem tednu je bilo pokošeno in urejeno grobišče v Kamniški Bistrici in Mekinjah.

Zamenjava sijalk javne razsvetljave

Dotrajane sijalke javne razsvetljave so bile zamenjane pri krožišču na Fužinah ter na Ljubljanski cesti. V prihodnjih tednih pa pričakujemo razsvetlitev Levstikove ulice.

Poleg zamenjava sijalk, je elektor enota izvedla popravilo črpalke v črpališču na Lasenem.  Ves čas pa so naši električarji dejavni tudi na gradbišču v Stahovici in še marsikje drugje.

Pričakujemo zelo delaven teden

Po sončnem vikendu nas čaka nov pester delovni teden. Če nam ne bo ponovno ponagajalo vreme, imamo v planu naslednja dela:

 • Pregled cest
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Hrib – Poreber
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Bistriška cesta in Košiše
 • Košnja javnih površin
 • Čiščenje peskolovov Motnik – Bela
 • Čiščenje nanosov peska: pešpot Perovo
 • Deratizacija: Žebljarska pot
 • Plaz Markovo – izgradnja kanala za odvajanje vode iz drenaže na objektu
 • Praznjenje greznic po planu in po naročilu

Komunalno podjetje Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve