Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: S polnim delovnim tempom do konca letošnjega leta

Komunalni vestnik: S polnim delovnim tempom do konca letošnjega leta

51. delovni teden letošnjega leta je minil v znamenju zaključnih del na Sadnikarjevi ulici, Studencih, v Srednji vasi, Snoviku ter na Tunjiški cesti. Delovni pogoji so za ta letni čas, če odmislimo občasno sivino in meglo, presenetljivo naklonjeni delovnim podvigom, zato nas veseli, da smo lahko odprli novo gradbišče v Šmarci, na preostalih gradbiščih pa dosegli opazen napredek ter uspeli poskrbeti tudi za redna vzdrževalna dela.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

V tem tednu smo bili zelo dejavni na naših lokalnih cestah, kjer ničesar ne prepuščamo naključju. Na makadamski cesti Soteska – Strmec, ki je bila že precej dotrajana in polna lukenj, je ekipa vzdrževalcev poskrbela za ureditev makadama. Ne dosti boljše stanje je bilo tudi na cestah v Tunjiški Mlaki in proti Zadnjem Vrhu, koder so zevale globoke udarne jame, vendar sta od tega tedna dalje cesti znova normalno prevozni.

Vreme je dopustilo tudi krpanje lukenj na asfaltnih cestah, tokrat pa so na vrsto prišle ceste Mekinje – Godič, Motnik – Zajasovnik, Snovik, Stolnik, Špitalič – Rovt in Hruševka. Na cesti v Lokah in na Vrhpoljah pa so bile v sklopu rednih vzdrževalnih del zamenjane oz. zabetonirane litoželezne mreže.

 

Kljub temu, da ta teden ni postregel s snežnimi padavinami, ekipe zimske službe niso počivale, saj je bilo potrebno poskrbeti za preventivno posipanje izpostavljenih in problematičnih cestnih odsekov, merjenje slanosti cest, polnitev posipnih deponij in popravilo zimske signalizacije.

 

V tem tednu je bilo poskrbljeno tudi za obsežnejša vzdrževalna dela na prometni signalizacije, saj je vzdrževalna ekipa postavila in zmontirala več prometnih ogledal na Livarski ulici, v Šmartnem in v Zgornjih Stranjah ter prometnih znakov na Vremšakovi ulici, v Stegnah, na Drnovškovi poti, na Poti iz Vasi in v mestu Kamnik pri Kavarni Veronika.

Kot običajno, je bil del pozornosti vzdrževalnih ekip tudi v tem tednu posvečen vzdrževanju meteorne kanalizacije, tokrat pa so bili očiščeni vtoki na Novem trgu in Groharjevi ulici ter propusti na Kolovcu.

Delovni utrip na gradbiščih

Četudi se približujemo koncu letošnjega leta, delovni tempo na gradbiščih ne popušča.

Dela na Studencih, kjer je bil, v dolžini kakih 190 m položen nov vodovod, so že zaključena.

 

Z ureditvijo bankin so se zaključila groba gradbena dela izvedbe nove javne razsvetljave med Lokami in Snovikom, na nove kandelabre pa je potrebno namestiti zgolj še svetilke.

Sredi tedna je ena izmed naših gradbenih ekip dokončala tudi obsežnejši projekt na Tunjiški cesti, s čemer je bil dokončan in zaključen projekt komunalne ureditve za bodočo stanovanjsko sosesko.

Konec tedna so bile na prenovljeni Sadnikarjevi ulici položene še zadnje granitne kocke. Dela so bila zaradi vmesne snežne pošiljke začasno prekinjena, a je ekipa s pospešenim tempom v tem tednu nadoknadila izgubljene dni. Ker je bilo pri delu potrebno upoštevati tudi zahteve ZVKDS – polaganje kock v obliki pahljače, prehitevanje na tem gradbišču ni prišlo v poštev, vseeno pa je ulica znova že odprta.

 

Na Markovem, kjer na zahtevnem terenu gradimo novo fekalno kanalizacijo, dela še potekajo. Delovni pogoji na strmem in blatnem terenu, ki od naše prizadevne gradbene ekipe zahteva nemalo pazljivosti in previdnosti, sicer res niso idealni, vendar dela kljub temu lepo in vidno napredujejo, upamo pa, da so najhujše težave že za nami.

 

V tem tednu se ekipa Komunalnega podjetja Kamnik mudi tudi v Šmarci, kjer se bodo v dveh fazah izvajala dela na območju Trga padlih borcev. Izvaja se menjava robnikov in pripravlja vse potrebno za postavitev javne razsvetljave v sklopu izvedbe novega prehoda za pešce. V tem tednu je naša ekipa položila zaščitne cevi za visoko napetost, že izvedenim delom pa sledijo še druga dela, med katerimi so tudi postavitev temeljev za zastave, nižanje hodnika za pešce in asfaltiranje dela ceste.

 

V Srednji vasi gre vse po načrtih, do zaključka del pa ne manjka več prav dosti. V tem tednu so se izvajali še zadnji detajli – palisade, kanalete iz kamenja in vtočni jaški,  proti koncu tedna pa je bilo že izvedeno tudi asfaltiranje hodnika za pešce, tako da se bodo tamkajšnji krajani v novo leto lahko sprehodili že po novem in še kako potrebnem pločniku.

59. let Komunalnega podjetja Kamnik

Naj se ob koncu tokratnega vestnika spomnimo še pomembne obletnice, ki smo jo obeležili 16. 12. 2020. Letos namreč mineva 59. let od začetka delovanja Komunalnega podjetja Kamnik.

Ob tej pomembni obletnici se spominjamo naših predhodnikov in njihove dediščine, predvsem pa poslanstva, ki ga ima Komunalno podjetje Kamnik d.o.o. še danes – s svojimi deli postaviti standarde opremljanja in zadostiti potrebam vseh naših odjemalcev.

Smrečica za ZD Kamnik

Konec tedna je smo se v Komunalne podjetju Kamnik spomnili tudi na zdravstvene delavce in osebje Zdravstvenega doma Kamnik, ki so v letošnjem letu še posebej obremenjeni, nad nami pa bodo, kakor običajno, bdeli tudi med prazniki.

Za popotnico v novo, zdravo leto leto, v katero bodo nekateri med njimi vstopili tudi na svojih delovnih mestih, smo jim priskrbeli in dostavili novoletno smrečico. V simbolično zahvalo in v upanju, da bo novo leto čim bolj zdravo in prijaznejše od letošnjega tudi za vse zdravstvene delavce.

 

Delovni načrti za prihodnji, 52. teden letošnjega leta

V zadnjem (celem) delovnem tednu letošnjega leta načrtujemo:

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

 • Ureditev makadamskih cest: Stolnik
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Bistriška, Gozd
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Markovo,
 • Dosipavanje bankin: Mekinje, Podhruška, Volčji Potok
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest

ZIMSKA SLUŽBA

 • Posipanje in pluženje po prilogi ZS
 • Merjenje slanosti

PROMETNA SIGNALIZACIJA

 • Montaža prometnih ogledal: Trobelno, Poljana, Sovinja Peč, Ravne, Praproče
 • Postavitev prometnih znakov: Drnovškova, Kamniška Bistrica

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN

 • Praznjenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznjenje, odvoz in deponiranje vsebine košev za pasje iztrebke

VZDRŽEVANJE METEORNE KANALIZACIJE

 • Izdelava meteorne kanalizacije: Špitalič

VZDRŽEVANJE TRŽNICE

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
 • Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

Komunalno podjetje Kamnik

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve