Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: V živo skalo vklesana kanalizacija

Komunalni vestnik: V živo skalo vklesana kanalizacija

Kmalu se bo začelo zaključno tlakovanje Glavnega trga, dela na Cesti treh talcev v Mekinjah so zaključena, še nekaj kilometrov občinskih asfaltnih in makadamskih cest je manj luknjastih, v Buču pa bo potrebno kanalizacijske vode vklesati kar v živo skalo.

Tedenski vestnik KPK (od 18. do 24. 9. 2018)

Komunalno podjetje Kamnik je v preteklem tednu, kot izbrani izvajalec, nadaljevalo z deli na nekaterih investicijskih projektih Občine Kamnik, in sicer na Glavnem trgu in v Tuhinjski dolini.

Prenova Glavnega trga

Glavni trg je bil že v prejšnjem tednu na novo nasut in utrjen, položena pa je bila tudi asfaltna podloga na katero bo položen nov tlak.

Priprave na zaključno tlakovanje Glavnega trga so v polnem teku, saj so se v tem tednu opravile ponovne natančne meritve, začelo pa se je tudi že opažanje in polaganje nosilne armature za tlak.

Kanalizacija v Tuhinjski dolini

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik nadaljujejo tudi z gradnjo kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini, in sicer v vaseh Vrhpolje, Loke v Tuhinju in Buč, medtem ko se v Srednji vasi že pripravlja teren za skorajšnji pričetek del.

V Buču pa kamniški komunalni delavci nikakor nimajo lahkega dela, saj je domala ves teren kamnit in zelo trd, zaradi česar dela potekajo nekoliko počasneje kot bi potekala na kakem lažjem oz. mehkejšem terenu.

Večino izkopa za kanalizacijske vode je namreč potrebno dobesedno izklesati v trdo, živo skalo, pri čemer se morajo delovne ekipe občasno zateči tudi k vrtanju skale in neeksplozivnemu rušenju kamnine s pomočjo ekspanzivnega sredstva, kajti klasično miniranje, zaradi neposredne bližine stanovanjskih objektov in ceste, ne pride v poštev.

 

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

V preteklem tednu je vsaj še nekaj izmed 416 kilometrov občinskih cest, ki jih kot koncesionar in v okviru zagotovljenih ter odobrenih sredstev, vzdržuje Komunalno podjetje Kamnik, dobilo nekoliko lepšo in varnejšo podobo oz. vsaj nekaj prepotrebnih novih zaplat.

Cesta treh talcev v Mekinjah

Dela prenove na Cesti treh talcev so bila v tem tednu, vključno z ovinkom, ki vodi proti glavni cesti, zaključena, še prejšnji teden razkopane cestne površine pa na novo asfaltirane.

Krpanje asfaltnih cest

Od prejšnjega tedna je vsaj nekoliko boljše stanje tudi na asfaltnih cestah, ki vodijo do vasi Kregarjevo, Hrib pri Kamniku in Sela pri Kamniku, ki so jih delavci Komunalnega podjetja Kamnik izdatno pokrpali z novimi asfaltnimi zaplatami, ki bodo bržkone uspele vzdržati vsaj prek zime oz. do spomladi.

Omenjene ceste bi bile sicer, tako kot še številne druge v občini, vsaj na posameznih odsekih potrebne temeljite prenove, ampak za kaj takšnega Občina Kamnik zaenkrat še ni uspela zagotoviti sredstev.

Ureditev makadamskih cest

V nekoliko boljšem stanju so (bile!!!) tudi makadamske ceste, ki vodijo do vasi Tunjiška Mlaka, Stolnik, Laniše, Rova – Kolovec in Tunjice – Zadnji vrh, ki so bile v prejšnjem tednu oz. začetku tega tedna deležne novega nasutja.

Žal pa je včasih ves trud zaman, če že ne kar povsem jalov in podoben Sizifovemu delu, kajti nedavno deževje je marsikatero izmed omenjenih cest, ki bi si najbrž že zdavnaj zaslužile tudi asfaltno prevleko, že po parih dneh znova povsem razrilo. Delavci Komunalnega podjetja Kamnik pri tem ne morejo kaj dosti pomagati, zagotovijo lahko zgolj to, da bodo prišli ceste ponovno popraviti takoj, ko jim bo dela odobrila tudi Občina Kamnik.

Utrjevanje bankin

Na cesti med Mekinjami in Godičem se je tudi v preteklem nadaljevalo z urejanjem bankin, dela pa trenutno še potekajo.

Nova cestna signalizacija v Godiču

Komunalno podjetje Kamnik je, na pobudo krajanov in Občine Kamnik, namestilo tudi novo prometno signalizacijo na delu javne poti, ki iz naselja Godič vodi proti Eko resortu, saj se je na cesti, spričo vse številčnejših obiskovalcev turističnega naselja, v zadnjem času precej povečal, žal pa vsi vozniki in voznice ne prilagajajo hitrosti vožnje prek strnjenega naselja.

Nameščena sta bila znaka za omejitev hitrosti na 30 km/h, postavljen pa je bil tudi opozorila “radarska” tabla, ki prehitre voznike opozarja, da vozijo prehitro.

Odpravljanje okvar na vodovodnem omrežju

V minulem tednu so ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, ki skrbijo za vzdrževanje vodovoda, odpravile tudi kar nekaj okvar na javnem vodovodnem omrežju. Glede na to, da je vodovodno omrežje ponekod v občini že kar precej v letih, cevi pa stare, do okvar prihaja razmeroma pogosto. Zato na posameznih območjih prihaja tudi do občasnih, običajno zgolj nekaj urnih motenj pri oskrbi z vodo, se pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik trudijo, da tovrstne napake odpravijo, če je le možno, v najkrajšem možnem času. V izogib prevelikim težavam uporabnikov, pa o načrtovanih in nujnih delih ter morebitnih motnjah pri oskrbi s pitno vodo, sproti oz. v naprej obveščajo tako na svoji spletni strani in FB profilu Komunalnega podjetja Kamnik, kot tudi na straneh portala Kamnik.info.

Okvirni plan dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med  25. septembrom in 2. oktobrom 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • Asfaltiranje cestišča – Cesta treh talcev – ovinek
  • Sanacija dela cestišča: TUNJICE SV. ANA, BREZJE,
  • Krpanje asfalta BREZJE, KRIVČEVO
  • Ureditev makadamskih cest KRIVČEVO-KRANJSKI RAK, BISTRIČICA- OKROGLO
  • Ureditev bankin: Mekinje – Godič – V DELU

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve