Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Več manjših del odtehta tudi kako veliko

Komunalni vestnik: Več manjših del odtehta tudi kako veliko

Kljub temu, da je bilo v preteklem tednu bolj malo lepega vremena, je delavcem Komunalnega podjetja Kamnik znova uspelo narediti in urediti kopico stvari širom občine Kamnik.

Tedenski vestnik KPK (od 14. do 20. 5. 2019)

Urejanje in vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Na Podgorski poti, na Selih, v Črni, Spodnjih Stranjah in v Nevljah so bile pokrpane tamkajšnje makadamske poti, medtem ko je bila makadamska pot v Zgornjem Tuhinju deležna nekoliko bolj temeljitega urejanja. Na Vranji Peči je bila izdelana mulda, na Žalah pa so bile nasute bankine.

Med Nevljami in Brišami ter v Bistričici, so bile na asfaltnih cestah z vročo asfaltno maso zalite in pokrpane asfaltne ceste, vsaj nekaj manj lukenj je tudi na asfaltni cesti med Mekinjami in Godičem, v Zgornjem Tuhinju pa je bil povsem na novo urejen del ceste skozi naselje.

Na območju Tuhinjske doline so bile strojno pometene ceste: v Šmartnem, Sidolu, na Pšajnovici, Lasenem, Gabrovnici, med Potokom, Snovikom in Belo Pečjo, med Sovinjo Pečjo in Podlomom, na Hruševki, Ravnah, Podbregu in Malim ter Velikim Rakitovcem. Pometeni in urejeni pa so bili tudi pločniki v Potoku, Srednji vasi, na Ljubljanski, Kajuhovi in Kovinarski cesti ter na kamniški obvoznici.

Očiščena in urejena so bila tudi parkirišča in okolica ob zakloniščih na Zikovi in Steletovi ter pri gimnaziji oz. zdravstvenem domu na Novem trgu.

Kot je običajno v tem času, je bilo tudi v prejšnjem tednu precej pozornosti namenjeno košnji in urejanju javnih površin, in sicer na Novem trgu, Kolodvorski in Ravtarjevi brežini, na celotnem območju občine so bili izpraznjeni koši za smeti, na Trg svobode so bila pripeljana cvetlična korita.

 

V minulem tednu je potekala tudi obnova talnih oznak oz. horizontalne prometne signalizacije na Ljubljanski, Kovinarski in Kajuhovi, marsikje pa so bili obnovljeni, očiščeni ali zamenjani tudi prometni znaki, medtem ko se Cankarjeva cesta ponaša z novo ulično tablo.

Med Markovim in Podlomom ter Pšajnovico in Lasenim je bilo podrtih nekaj motečih oz. nevarnih dreves, delavci KPK pa so poskrbeli tudi za postavitev več cestnih zapor.

Izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

V Tuhinjski dolini se še naprej nadaljuje izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda. Komunalno podjetje Kamnik dela trenutno izvaja na Markovem in v Soteski, medtem ko je bilo v Srednji vasi, kjer sta kanalizacija in vodovod že zgrajena, izvedenih le še nekaj zaključnih detajlov.

Kabelska kanalizacija v Šmarci

V preteklem tednu so delavci Komunalnega podjetja Kamnik prav tako nadaljevali z izgradnjo kabelske kanalizacije v Šmarci, dela pa so v minulih dneh potekala predvsem na območju Sončne in Koroške ulice.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Nemalo dela je bilo opravljenega tudi na javnih komunalnih vodih, ki jih je potrebno redno pregledovati in vzdrževati, delavci KPK pa so, skladno z načrtom, izpraznili tudi številne greznice v Špitaliču, Beli, Selih pri Kamniku, na Brezjah in v Srednji vasi, kjer gospodinjstva še niso priključena na kanalizacijsko omrežje.

Popisanih in zamenjanih je bilo tudi več vodomerov ter poskrbljeno za čiščenje in vzdrževanje ter odpravo nepredvidenih okvar na vodovodnem omrežju. V vodno zajetje Somarček je bilo potrebno ponovno pripeljati vodo, izdelana sta bila dva nova hišna vodovodna priključka, v Mekinjah pa je bil izveden nov pitnik, ki bo v vročih dneh marsikomu zagotovo prišel prav.

V kataster javne razsvetljave so bili vrisani sistemi javne razsvetljave Godiča, Šmarce in Srednje vasi, kjer je bila javna razsvetljava dograjena, v Mekinjah pa je bila opravljena tudi zakoličba igrišča.

 

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so poskrbeli tudi za nemoteno izvajanje pogrebne službe ter urejanje poslovilnih vežic in okolice pokopališč, pri čemer so uspeli na Žalah košnjo izvesti kljub dežju. Razen naštetega, pa je bilo poskrbljeno še za kopico drugih malenkosti, ki jih običajno opazimo šele, če niso urejene.

Zagotovo delavci Komunalnega podjetja Kamnik ne bodo počivali niti v novem delovnem tednu, v katerem imajo znova načrtovanih kopico opravil, med katera pa se kaj rado običajno vrine še marsikaj nepredvidenega.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 21. in  27. 5. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

 • Sanacija ceste: ZGORNJI TUHINJ, NEVLJE
 • Krpanje makadama: ZAVRH-KALIŠE, VRHPOLJE
 • Pregledi cest.
 • Nasip bankin: ŽALE
 • Izdelava mulde: VRANJA PEČ. ZGORNJI TUHINJ
 • Krpanje z vročo maso: NEVLJE-BRIŠE, BISTRIČICA
 • Obnova horizontalne kanalizacije: OKOLICA KAMNIKA
 • Košnja: KERŠMANČEV PARK
 • KOHEZIJA: IZGRADNJA SEKUNDARNE KANALIZACIJE IN VODOVODA V TUHINJSKI DOLINI – nadaljevanje del:
  • SOTESKA: Nadaljevanje del na kanalu TD 9 (izvedba kanala 40 m, postavitev 1 jaška, izkop in zasip zgornjega ustroja 200 m3, izvedba telekomunikacijskih vodov 40 m, izvedba vodovoda 40 m)
  • MARKOVO: Nadaljevanje del na kanalu  A 1 (izvedba kanala 50 m, izkop 200 m3, zasip 200 m3, izvedba dveh priključkov, izvedba meteornega kanala 50 m, izvedba telekomunikacijskih vodov, telekom 50 m, vodovod 2 x 50 m)
  • SREDNJA VAS: Izvedba priključkov.
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI – nadaljevanje del: RADOMELJSKA in BISTRIŠKA
 • Menjave in prestavitve vodomerov ter izdelave hišnih priključkov.
 • Popravilo okvar in čiščenje objektov.
 • Čiščenje greznic po rednem planu (BUČ, MOTNIK, SREDNJA VAS, SPODNJE STRANJE, ŠMARTNO idr. – 30 kom)
 • Izvedba kanalizacijskih priključkov: ŽUPANJE NJIVE, TRDINOVA idr.
 • Obnova kanalizacije: LJUBLJANSKA CESTA (v okviru rednega vzdrževanja – posedena kanalizacija povzroča zastoje v ceveh; cca. 30 m cevi).
 • Preventivna deratizacija (le v primeru ugodnih vremenskih razmer; v nasprotnem primeru dež izpira sredstvo proti podganam) – vnos deratizacijskega sredstva v jaške (do 1000 kom): celotno območje OBČINE KAMNIK
 • Dograditev JR: LOKE
 • Vzdrževanje javne razsvetljave.
 • Izobešanje transparentov.
 • Čiščenje žlebov, temeljito čiščenje mrliških vežic, prekopavanje plevela idr. – pokopališče MEKINJE, NEVLJE.
 • Striženje žive meje – pokopališče ŽALE.
 • Druga vzdrževalna dela: vzdrževanje poti, urejanje okolice, drevja in grmičevja idr.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve