Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Začelo se je nadaljevanje urejanja in prenove Glavnega trga

Komunalni vestnik: Začelo se je nadaljevanje urejanja in prenove Glavnega trga

Na Glavnem trgu se že nadaljujejo prenovitvena dela, pri podružnični šoli v Mekinjah je bilo urejeno odvajanje meteorne vode, povsem na novo urejen in utrjen odsek ceste med Pšajnovico in Lasenim, pa bo asfaltiran še v tem tednu.

Tedenski vestnik KPK (od 4. 9. do 11. 9. 2018)

Komunalno podjetje Kamnik je že v ponedeljek začelo z nadaljevanjem prenovitvenih del na Glavnem trgu, v preteklem tednu pa je bilo urejenih tudi še nekaj odsekov občinskih cest in javnih poti.

Prenova Glavnega trga

Tik pred začetkom letošnjih Dnevov narodnih noš so arheologi na Glavnem trgu zaključili z obsežnim izkopavanjem arheoloških ostalin, ki je potekalo domala celo poletje, zaradi česa se je prenova Glavnega trga zavlekla nekoliko dlje, kot je bilo prvotno predvideno.

Arheološko najdišče, razen z ostalinami oz. temelji nekdanjega mestnega rotovža, ki je v začetku 19. stoletja pogorel v požaru, ni postreglo s kakimi posebej presenetljivimi ali pomembnimi najdbami, zato so bile ostaline zaščitene s filcem, ekipe Komunalnega podjetja Kamnik pa so že v ponedeljek, v skladu s projektom prenove, začele z njihovim zasipavanjem ter deli nadaljnje prenove Glavnega trga.

Pločnik med Lazami in Zg. Tuhinjem

Nadvse dobrodošel pločnik med Lazami in Zg. Tuhinjem je bil dokončan že pred začetkom letošnjega šolskega leta, so pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik tudi v prejšnjem tednu nadaljevali z izvedbo kamnite zložbe struge potoka Šumščica.

Gradnja kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

V prejšnjem tednu se je nadaljevala tudi gradnja sekundarnih vodov kanalizacije v Tuhinjski dolini, in sicer v vaseh Vrhpolje, Buč in Loke v Tuhinju, delavci Komunalnega podjetja Kamnik pa so se že pričeli pripravljati na pričetek del tudi v Srednji vasi.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

V prejšnjem tednu so je bilo, spričo tradicionalnih Dnevov narodnih noš, precej pozornosti namenjene urejanju mestnega središča, ki so ga delavci Komunalnega podjetja Kamnik po končani prireditvi tudi temeljito očistili.

Kot že vrsto let zapored, je bila čistilna ekipa Komunalnega podjetja Kamnik tudi letos tudi del povorke narodnih noš, njihova naloga pa je bila letos še nekoliko pomembnejša. Zaradi večje varnosti in nemotenega poteka povorke, so se letos prek mesta v povorki najprej podali konjeniki, kočije ter vozovi, za njimi pa je šla čistilna ekipa delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, ki je poskrbela, da narodnim nošam ni bilo potrebno hoditi po konjskih figah.

 

Kot že omenjeno, pa so delavci Komunalnega podjetja Kamnik po prireditvi vsa prizorišča tudi temeljito počistili.

Cesta Pšajnovica – Laseno

Temeljita prenova odseka ceste med Pšajnovico in Lasenim se približuje koncu, saj je nosilni ustroj že nasut in utrjen, tako da je cesto potrebno zgolj še asfaltirati, kar bo, predvsem v veselje tamkajšnjih prebivalcev in drugih uporabnikov omenjene ceste, izvedeno že v tem tednu.

Cesta Golice – Češnjice – Okrog

Od začetka tega tedna je občutno boljše stanje tudi na cesti med vasmi Golice – Češnjice – Okrog, ki je na več mestih sicer že dodobra načeta, vendar so jo delavci Komunalnega podjetja Kamnik minule dni temeljito pokrpali z novimi asfaltnimi zaplatami.

Cesta bi v prihodnje sicer na več mestih potrebovala temeljito prenovo, vendar je stanje ceste, v okviru danih možnosti in razpoložljivih sredstev, po zaslugi številnih novih in dodobra utrjenih zaplat asfalta občutno boljše, kot je bilo še prejšnji teden.

 

Na asfaltnih cestah je Komunalno podjetje Kamnik, kot koncesionar, ki skrbi za 416 kilometrov kamniških občinskih cest in javnih poti, v preteklem tednu poskrbelo tudi za krpanje udarnih jam med Žalami in Šlakarjevo potjo, urejenih pa je bilo tudi kar nekaj makadamskih poti in bankin, in sicer v Lokah, na Bistriški cesti, Livadi ter med Kamnikom in Vasenim.

V preteklem tednu in začetku tega tedna, pa je bilo pri podružnični šoli v Mekinjah urejeno tudi odvodnjavanje meteornih vod na tamkajšnjem makadamskem parkirišču, kjer so bili postavljeni tudi robniki.

Okvirni plan dela KPK v prihodnjem tednu

V obdobju med 11. 9. in 17. 9. 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • Asfaltiranje cestišča – PŠAJNOVICA – zaključek ta teden
  • Sanacija dela cestišča: Cesta treh talcev
  • Krpanje asfalta ČEŠNJICE – OKROG
  • Ureditev makadamskih cest BREZJE-GOZD, TUNJICE – ZADNJI VRH, SELA
  • Ureditev bankin: Mekinje – Godič
  • Priprava in čiščenje prireditvenega prostora v okviru DNN( vodovodni priključki, cestne zapore, čiščenje,…)

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Nadzor nad stanjem cest in javnih poti v občini

Naj za konec tokratnega vestnika dodamo še krajše pojasnilo, ki utegne vsaj nekoliko pomiriti oz. potolažiti nekatere občane, ki imajo občutek, da za njihove težave glede slabega stanja cest ali cestnih odsekov, nihče ne zmeni oz. zanje sploh ne ve. To namreč ni povsem res, kajti Komunalno podjetje Kamnik, kot koncesionar za urejanje javnih poti in cest v občini Kamnik, v okviru odobrenih možnosti (pregled cest je odobren zgolj dvakrat tedensko) opravlja tudi reden pregled večine izmed 416 kilometrov cest in javnih poti na območju celotne občine.

Komunalni cestni nadzornik o vseh zaznanih spremembah ter stanju na cestah vodi redna poročila, Komunalno podjetje Kamnik pa na podlagi ugotovitev cestnega nadzornika Občini Kamnik redno podaja predloge za urejanje in sanacijo, pri čemer je potrebno poudariti, da se sanacijska dela začno izvajati šele potem, ko Občina Kamnik dela, v okviru razpoložljivih sredstev, odobri.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve