Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Zime je konec, čas je za spomladansko čiščenje

Komunalni vestnik: Zime je konec, čas je za spomladansko čiščenje

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v minulem tednu nadaljevali z deli izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini, povsem prenovljeni in nadgrajeni vodohran v Črni je skorajda dokončan, obilo dela pa je tudi s spomladanskim čiščenjem cest, avtobusnih postaj in krpanjem udarnih jam.

Tedenski vestnik KPK (od 5. do 11. 3. 2019)

Urejanje in vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Prejšnji teden so delovne ekipe, ki skrbijo za vzdrževanje kamniških občinskih cest in javnih poti, očistile obcestne mulde in jaške v Zgornjih Palovčah in na Vranji peči, pokrpale udarne jame na asfaltnih cestah Krivčevo – Kranjski Rak ter v Podhruški in na Klavčičevi ulici.

V Špitaliču so s travnika odstranili pesek, v Mekinjah pa je bil asfaltiran pločnik, začela pa se je tudi sanacija dela posedenega oz. poškodovanega cestišča.

 

Očiščene so bile tudi avtobusne postaje, na Kajuhovi poti ter na Zikovi in Ljubljanski ulici pa so bili zamenjani poškodovani in dotrajani prometni znaki, marsikje pa so bili ceste in pločniki očiščeni peska.

 

S 15. marcem se je uradno končala zimska sezona tudi za Komunalno podjetje Kamnik. Zima je bila precej mila, zato letošnja zimska služba ni bila tako naporna in dolga kot v kateri izmed preteklih zim, saj je bilo več dela s posipanjem, kot pa z oranjem, vseeno pa nadejamo, da je vreme letos ne namerava več zagosti s kakimi pomladnimi snežnimi padavinami.

Izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

V Soteski in Markovem so gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik tudi v minulem tednu nadaljevale z izgradnjo sekundarne kanalizacije in vodovoda. Dela dobro napredujejo, četudi imajo delavci nekaj težav z vodo in posameznimi deli skalnatega terena, ki ga je za položitev vodov potrebno izklesati, kar zahteva nekaj več časa.

Rekonstrukcija vodohrana v Črni pri Kamniku

Domala povsem pri koncu pa so dela popolne rekonstrukcije vodohrana v Črni pri Kamniku, na katerem je potrebno izvesti le še nekaj zaključnih, vendar vseeno zelo pomembnih detajlov.

Vodohran, ki je bil v začetku tega tedna preizkusno že napolnjen z vodo, je minuli teden dobil novo fasado, okolica vodohrana pa je bila ograjena z varovalno mrežo.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Tako kot vsak teden, so delavci Komunalnega podjetja Kamnik tudi v preteklem tednu poskrbeli za številna redna vzdrževalna dela na kanalizacijskem in vodovodnem omrežju ter sistemu javne razsvetljave.

Pregledana so bila številna črpališča in ostali objekti kanalizacije, na črpališču Vrhpolje je bil nameščen nepovratni ventil, pregledana in očiščena pa so bila tudi črpališča v Županjih Njivah, Stranjah, Zagorici, Godiču, v Tunjicah, na Žalah in v Volčjem Potoku.

Kot običajno so bili izpraznjeni tudi koši za smeti in pasje iztrebke, ki nekateri občani, žal, še vseeno ne uporabljajo v zadostni meri, izpraznjene so bile številne greznice, obenem pa so bili očiščeni tudi peskolovi in vodi meteorne kanalizacije na Tunjiški cesti, v katerih se je nabralo precej peska, poskrbljeno je bilo tudi za krpanje cestišča okrog kanalizacijskih jaškov, ki so bili menjani v zimskem času.

Na vodovodnem omrežju je bilo popisanih 240 gospodinjskih vodomerov, v desetih vodovodnih objektih je bila opravljena meritev prostega klora, dva vodooskrbna objekta pa sta bila temeljito oprana in očiščena. Odpraviti je bilo potrebno tudi nekaj okvar na vodovodnem sistemu, nadaljevalo pa se je tudi z redno menjavo vodomerov.

Tudi v preteklem tednu so delovne ekipe, ki skrbijo za vzdrževanje in nemoteno delovanje sistema javne razsvetljave, nadaljevale s pleskanjem kandelabrov, ki se je tokrat izvajajo na Duplici, poskrbele za vzdrževanje vodovodnih in kanalizacijskih črpališč, na Jeranovem so poskrbele za dograditev Javne razsvetljave.

Še posebno pozornost in skrb, pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik, namenjajo izvajanju pogrebnih storitev in vzdrževanju pokopališč ter čiščenju poslovilnih vežic. V preteklem tednu je bila za generalno čiščenje na vrsti poslovilna vežica v Podgorju, delavci pa so poskrbeli tudi za ureditev okolice pokopališča.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 12. in 18. 3. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • nadaljevanje sanacijskih del (asfaltiranje) ceste na Cankarjevi cesti v Mekinjah,
 • asfaltiranje cestnih prekopov v Županjih Njivah in Bistričici,
 • krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: MOTNIK-BELA, MOTNIK-ZAJASOVNIK, BRIŠE-OŠEVEK,
 • dela v parkih: obrezovanje grmovnic (ŠOLSKA ULICA) in urejanje zaraščenosti,
 • nasipavanje bankin,
 • preglede cest,
 • nadaljevanje del izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini (Soteska in Markovo)
 • nadaljevanje rekonstrukcije vodohrana v Črni
 • nadaljevanje z rednimi pregledi črpališč, čiščenjem peskolov in kanalov na MEDVEDOVI ULICI, KRANJSKI in LJUBLJANSKI ulici ter cesti KAMNIK-PODGORJE.
 • namestitev sistema za aeracijo na črpališču KOŠIŠE – za preprečitev nastajanja neprijetnih vonjav.
 • montažo novih vodomerov in izvedba hišnih priključkov.
 • popis vodomerov (250 gospodinjstev).
 • vodno zajetje ‘Somarček’ – dovoz vode.
 • dela v okviru investicijskih projektov (Soteska in Srednja vas – nadaljevanje del, Črna – dezinfekcija vodohrana po obnovi).
 • dograditev JR na Šolski ulici in dograditev JR na Parmovi ulici.
 • Redna vzdrževalna dela
 • popravilo robnikov na 1. terasi za grobovi na Žalah.
 • pogrebne storitve,
 • druga nujna vzdrževalna dela

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve