Naslovnica / ŠPORT / Kranjc najhitrejši na Ledinah, Calcitovi kolesarji pa znova blesteli

Kranjc najhitrejši na Ledinah, Calcitovi kolesarji pa znova blesteli

Druga aprilska sobota je bila v Ledinah rezervirana za gorske kolesarje, ki so tam dirkali za točke slovenskega pokala SloXcup. Vreme tekmovalcem in tekmovalkam ni bilo naklonjeno, saj jih je pričakal mraz in blato, navkljub temu pa so člani Calcit Bike Teama spet odlično dirkali. Dirko mlajših članov je dobil Gregor Krajnc, pred Petrom Zupančičem in Rokom Nagličem, Luka Tavčar je bil najhitrejši član, med članicami je Tina Perše osvojila drugo mesto, pred njo je končala domačinka Tanja Žakelj. Kamniški gorski kolesarji so sicer še trinajstkrat stopili na oder za zmagovalce.

calcit bike 4

 Med mladinkami je bila druga Nika Dečman, tretja pa Eva Jagodič. Med dečki do 11 let je Jan Boltar končal na drugem mestu, Hana Kranjec Žagar je slavila med deklicami do 13 let. V kategoriji do 15 let je bil Jaka Starman tretji, med dečki do 7 let je Jakob Krapež osvojil drugo mesto, med deklicami v isti starostni kategoriji je zmagala Tajda Šoštarko, med dečki do 9 let je Nik Auer zmagal, drugi je bil Maks Majnik, Ana Inkret pa je bila med deklicami do 9 let tretja. Uroš Mikelj je bil tretji med veterani 1, Gregor Miklič je slavil med veterani 2, Bojan Kemprl pa je osvojil drugo mesto med veterani 3.

calcit bike 2

Dirka elite in U23 je bila v znamenju Calcita, saj jo je najbolje začel Zupančič, po napaki na travnatem vzponu pa ponudil priložnost Krajncu in Nagliču, ki sta ga obšla. Krajnc si je prikolesaril prednost in jo zadržal do konca dirke. Zupančič in Naglič sta skupaj kolesarila prvi krog, nato pa se je naprej odpeljal prvi. Kot četrti je skozi cilj prišel Gregor Dimic, za njim pa Tavčar. Boštjan Hribovšek je odstopil. Zadnje omenjena med 13. in 16. aprilom čaka hrvaška etapna dirka 4Islands na Krku, Rabu, Cresu in Lošinju.

calcit bike 3

 »Od starta sem imel cilj, da pridem na klanec kot prvi in odpeljem svojo dirko s čim manj napakami. To mi je uspelo. Skozi celotno dirko sem pridobival in zadnji krog odpeljal sproščeno. Bilo je lepo vzdušje. Kot vedno v Ledinah,« je bil komentar Krajnca, ki sezone ni najbolje začel, a je, kot kaže, našel prave občutke.

calcit bike 2

 »Z vožnjo v Ledinah sem zelo zadovoljen. Kljub mrazu in blatu sem užival, ker so mi takšne razmere všeč. Startal sem dobro, nato pa celo tekmo vozil dokaj konstantno ter z malo napakami, kar je zadostovalo za 2. mesto,« pa je razložil Zupančič.

Calcit Bike Team
Fotografije: Prijavim.se