Naslovnica / NOVICE / Ljubezensko-tekaška zgodba ukrajinskih reprezentantov

Ljubezensko-tekaška zgodba ukrajinskih reprezentantov

Med prvimi tekaškimi reprezentanti in reprezentancami, ki danes prihajajo v Kamnik, sta jutraj prišlai tekača iz Ukrajine, ki sta se v naše kraje pripeljala z vlakom, druži pa ju ne le ljubezen do teka, ampak tudi medsebojna ljubezen.

Ukrajinska gorska tekača Serhiy in Nataliya sta namreč mladoporočenca, ki jima bo evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino obenem najbrž služilo tudi kot svojevrstno, nadejamo se tudi, da nadvse lepo in nepozabno poročno potovanje.

Vsaj nekaj sladkih rozin v poročno potico njune športno-medenega popotovanja, pa so že danes dodali tudi organizatorji tekmovanja oz. Mira in Dušan Papež, ki sta mladoporočencema, ki sta v Kamnik prišla z vlakom, posodila enega izmed nadomestnih vozil Avtoličarstva in avtokleparstva Papež.

Ker je v Kamniku za tolikšno število udeležencev premalo prenočitvenih zmogljivosti, sta ukrajinska tekmovalca nameščena v gostilni Češnar v Cerkljah, kamor vlak zaenkrat še ne vozi, posojeni hrošč, pa jima bo zagotovo precej olajšal prevoz na oglede prog, tekmo in spremljajoče prireditve evropskega prvenstva.

Res lepa, uvidevna in gostoljubna gesta organizatorjev oz. Mire in Dušana Papeža, ki je vredna vse pohvale, ukrajinskima tekmovalcema pa tudi sami želimo čim lepše bivanje v naših krajih.