Naslovnica / NOVICE / Lokalni turistični vodniki so se zbrali na Sv. Primožu nad Kamnikom

Lokalni turistični vodniki so se zbrali na Sv. Primožu nad Kamnikom

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je v soboto, 20. oktobra, organiziral izobraževanje za obstoječe lokalne turistične vodnike. Izobraževanja se je udeležilo devet odnikov.

Drugo letošnje tovrstno izobraževanje je bilo namenjeno pohodništvu in umetnostni zgodovini. Vodniki so se odpravili na Sv. Primož, kjer so nadgradili svoje znanje o kamniških pohodnih poteh ter o umetnostno zgodovinskem pomenu cerkev sv. Primoža in Felicijana ter sv. Petra. Sledila je pogostitev v Okrepčevalnici na Sv. Primožu v stari mežnariji. Zbrane lokalne turistične vodnike je pozdravil tudi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger.

 

Zavod za turizem, šport in kulturo redno vsako leto organizira izobraževanja za obstoječe lokalne turistične vodnike. Vsako izobraževanje je posvečeno drugi temi in drugi turistični znamenitosti Kamnika. Prejšnje izobraževanje je potekalo na gradu Zaprice ter v rojstni hiši Rudolfa Maistra. S takšnimi izobraževanji na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik skrbijo, da so lokalni turistični vodniki vedno opremljeni z znanjem za različne skupine turistov, ki jih vodijo.

Samo Trtnik,
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Foto: Samo Surina