Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko je postal dvakratni državni prvak med mlajšimi mladinci

Lovro Planko je postal dvakratni državni prvak med mlajšimi mladinci

Zadnji dve decembrski soboti sta bili na Pokljuki namenjeni državnim prvenstvom v biatlonu. 23.decembra sta absolutna državna prvaka v supersprintu postala Miha Dolžan in Urška Poje. Na 5 km preizkušnji s štirimi streljanji je Dovžan zmagal  pred mladincem Alexom Cisarjem in tretjeuvrščenim Mitjo Drinovcem. Pri dekletih pa je Pojetova pritekla v cilj pred Niko Vindišar in Polono Klemenčič.

Včasih je potrebno tudi v kazenski krog.

Mlajši mladinec Lovro Planko je bil absolutno 6., v svoji kategoriji pa je osvojil naslov državnega prvaka.

Teden dni kasneje se je na pravljični zimski planoti odvijalo še državno prvenstvo v biatlonu, v disciplini s skupinskim štartom.

Naslova prvaka se je ponovno veselil Miha Dovžan, srebro je osvojil Mitja Drinovec, bron pa mladinski prvak, Alex Cisar.

Med dekleti je zlato pripadlo Anji Eržen, ki je premagala Urško Poje in Niko Vindišar.

Tudi tokrat je Lovro Planko postal državni prvak med mlajšimi mladinci, na drugem in tretjem mestu pa sta se mu pridružila Matic Reprnik in Jernej Goropečnik, ki sta tako kot Lovro člana SK Ihan.  Planko je uspeh dopolnil še s 3.mestom v kategoriji mladincev. Pred njim sta bila na odru Alex Cisar in klubski prijatelj Luka Naglič.

Člani SK Ihan so tokrat osvojili 11 medalj, kar je tretjina vseh odličij.

Predsednik kluba Matjaž Pavovec čestita Lovru.

Z več kot 33 % odstotkov osvojenih kolajn v desetih starostnih kategorijah so bili najuspešnejši klub dneva, s tem pa še naprej vodilni v ekipni razvrstitvi Pokala Slovenije.

 

Napisala: Nataša Planko
Foto: Metod Močnik