Naslovnica / ŠPORT / Maj Babačič je bil 23. na evropskem prvenstvu v spustu

Maj Babačič je bil 23. na evropskem prvenstvu v spustu

Minuli konec tedna je gorski kolesar kamniškega Calcit Bike Teama Maj Babačič nastopil na evropskem prvenstvu v spustu v Mariboru in osvojil 23. mesto, dan po tej dirki pa je nastopil še na dirki serije SloEnduro. Tam so dirkali še trije njegovi moštveni kolegi.

Babačič v tej sezoni dejaven v dveh disciplinah, dobro delo in rezultate pa so opazili tudi v slovenski reprezentanci, kar je nova potrditev tudi za KD Calcit.

»Minuli teden je bil zame res poseben in naporen. Od torka naprej sem bil kot član slovenske reprezentance v spustu na Pohorju, kjer smo se pripravljali na evropsko prvenstvo v spustu, ki je bilo v soboto. Zame je bila to velika čast, ponosen sem, da sem na tako veliki dirki predstavljal Slovenijo in da sem vozil v družbi najboljših slovenskih spustašev. Sem pa tudi razočaran, saj se moja vožnja ni izšla kot sem pričakoval. Tik pred ciljem mi je v zadnjem ovinku vzelo sprednje kolo, tako sem odletel iz ovinka in pristal na 23. mestu. Želim si in potrudil se bom za več takih priložnosti,« je dirko za evropski naslov pokomentiral Babačič.

Na dirki enduro v Zagorju – Cilenca trails so dirkali štirje naši člani. Miha Spruk je bil sedmi v kategoriji master 1. Aljaž Šav je končal na 15. mestu v konkurenci tekmovalcev do 15 let, v kategoriji do 17 let je Babačič osvojil 11. mesto, tik za njim pa je bil Matej Osolin.

Calcit Bike Team