Naslovnica / ŠPORT / Matic in Rok sta na Češkem odprla sezon svetovnega pokala

Matic in Rok sta na Češkem odprla sezon svetovnega pokala

Češko Nove Mesto na Moravskem je bilo minuli konec tedna prizorišče svetovnega pokala v olimpijskem krosu za gorske kolesarje. Prvič v tej sezoni sta se med najboljšimi na svetu preizkusila Rok Naglič med moškimi elite ter Matic Kranjec Žagar v konkurenci mlajših članov. Prvi je bil 97., drugi pa 91.

Najmočnejšo moško dirko je zmagal vsestranski britanski kolesar Tom Pidcock pred Romunom Vladom Dascalujem in legendarnim Švicarjem Ninom Schurterjem. Najboljši Slovenec zadnjih sezon Naglič je na suhi progi in v vročem vremenu zasedel 97. mesto in je bil edini Slovenec na dirki moški elite.

»Proga na Češkem mi očitno ni najbolj pisana na kožo. V četrtek sem najprej padel na treningu. Imel sem velik hematom na levi nogi, do dirke sem ga spravil pod kontrolo, da sem lahko startal. Začetek dirke je bil zame malo prehud tempo. Ko si zadaj, se naredi elastika, si v sprintu in greš preko sebe. Težko je kaj potegniti ven iz tega. Trudil sem se po najboljših močeh. Po drugem krogu, pljuča niso sodelovala, bilo je veliko cvetnega prahu in prahu s proge. Boril sem se v svojem ritmu. Vem, da sem dobro pripravljen, rezultat tega ni pokazal, slej ali prej bo prišla tekma, ko bo dobro pripravljenost pokazal rezultat. Glavo gor in gremo naprej. Naslednja dirka je v Kamniku, pred domačimi navijači, mogoče se pa že tam poklopi,« je dirko opisal Naglič.

Med mlajšimi člani se je zmage veselil Čilenec Martin Kossmann Vidaurre. Kranjec Žagar je v U23 osvojil 91. mesto.

»Prvi svetovni pokal letos se ni izšel po pričakovanjih. Na treningih na progi sem se počutil močnega in dobro pripravljenega, na dirki pa je bila malo druga pesem. Startal sem nekje iz 10. vrste s startno številko 76. Prva dva kroga sem odvozil kar solidno, nato pa kar nisem in nisem mogel najti svojega pravega tekmovalnega ritma in tekmovalci so me prehitevali. Na kolesu se nisem počutil dobro in res ni bilo tistega občutka, ko začne leteti. Zaključil sem na 91. mestu in se naučil nekaj novega, tako da izkušnja je vseeno pozitivna. Sedam sem z mislimi že na XC Kamnik, kjer upam na super noge in občutek letenja,« je pokomentiral Kranjec Žagar.

Calcit Bike Team