Naslovnica / Črna kronika / Močno vinjen moški v Komendi ni bil pretepen na prireditvi

Močno vinjen moški v Komendi ni bil pretepen na prireditvi

Vinjen in vidno poškodovan moški, ki mu je v noči iz sobote na nedelje, ob pomoči policistov v Komendi pomagala reševalna ekipa, po zagotovilih organizatorja večernih zabav, kjer je bilo poskrbljeno za varnostno službo, ni bil pretepen v bližini prireditvenega šotora, kjer so za red skrbeli tudi varnostniki, ampak je do dogodka prišlo predvidoma kak kilometer stran od samega prizorišča.

Na zapis iz tedenske kronike Policijske postaje Kamnik, ki smo ga objavili včeraj in se je nanašal na pomoč poškodovanemu vinjenemu moškemu v Komendi, se je odzval Boštjan Zadravec, organizator večernih zabavnih prireditev ob komendskem sejmišču, ki nam je pojasnil, da do neprijetnega dogodka ni prišlo v prireditvenem prostoru, kot bi bilo morda lahko napak sklepati iz našega zapisa in kratkega policijskega poročila o dogodku, ampak, da je do neljubega incidenta prišlo kak kilometer stran od samega prizorišča.

Policisti so pomagali reševalcem

V želji po razjasnitvi okoliščin neljubega dogodka v Komendi, Policijsko upravo Ljubljana zaprosili za nekoliko podrobnejše pojasnilo, Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana, pa nam je v zvezi z dogodkom posredovala odgovor s sledečo vsebino:

»V zvezi vašega vprašanja vam lahko potrdimo, da so bili policisti PP Kamnik, 8. 10. 2016 okrog 3.30 ure, napoteni na prireditveni prostor, kjer so pomagali reševalcem pri postopku z vidno poškodovanim moškim, saj je zavračal njihovo pomoč.

Slednji je bil vinjen, prav tako pa ni vedel povedati kako je zadobil poškodbe.

Po do sedaj zbranih obvestilih je moški utrpel lahke telesne poškodbe, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi ugotavljanja okoliščin dogodka.«

Daleč od prizorišča večernih zabav

V sporočilu, ki nam je bilo posredovano danes, je Boštjan Zadravec, ki je minuli vikend organiziral večerne glasbene dogodke v Komendi, podrobneje pojasnil dogajanje tega večera in zapisal: »V omenjeni noči se je moja pogodbena reševalna služba (zdravnik in zdravniški tehnik) vračala s prireditvenega prostora v Komendi. Na poti proti Mostam jo je ustavil mimoidoči varnostnik, ki je ravno zaključeval nočno varovanje na glavni ulici Moste – Komenda in jima povedal, da so neznani storilci pretepli omenjenega fanta. Do pretepa je prišlo dober kilometer od prireditvenega prostora, žal pa ne razpolagam z informacijo, ali je bil omenjeni fant morda tudi na naši glasbeni prireditvi.

Zdravnik in zdravniški tehnik sta fanta našla, mu nudila nujno medicinsko pomoč, ga namestila v reševalno vozilo ter želela odpeljati v zdravstveni dom Kamnik. Pri tem se je fant začel odpenjati ter želel uiti iz reševalnega vozila. V skladu z medicinskim protokolom sta zdravnik in zdravniški tehnik nemudoma obvestila policijo in začela s postopkom prisilnega pridržanja, šele nato so fanta s težavo pripeljali v kamniški zdravstveni dom.«

Na vseh prireditvah v organizaciji našega podjetja (TOMA prireditve, gostinske storitve) je zelo dobro poskrbljeno za varnost naših obiskovalcev, zato me je včerajšnji zapis na portalu Kamnik.info zmotil, saj lahko bralcem portala in obiskovalcem prireditve nehote poda napačno sliko o dogodku.

Seveda si želim, da bi bilo takih dogodkov čim manj, a žal je tako, da se velikokrat razgrete in vinjene glave na poti domov sporečejo, kar posledično lahko vodi do precej neljubih dogodkov ali celo pretepov. Če bi bilo mogoče, bi vsakogar osebno pospremil in poskrbel za njegov varen prihod domov, ampak kaj takšnega je žal nemogoče.«