Naslovnica / ŠPORT / Na 25. gorskem teku na Ratitivec Timoteju Bečanu naziv državnega prvaka in nov rekord, podprvaka  Luka Kovačič in Mojca Koligar (vsi KGT Papež)

Na 25. gorskem teku na Ratitivec Timoteju Bečanu naziv državnega prvaka in nov rekord, podprvaka  Luka Kovačič in Mojca Koligar (vsi KGT Papež)

Na jubilejnem  25. gorskem  teku  na Ratitovec, ki je štel za državno prvenstvo v disciplini navkreber, sta bila državna prvaka Timotej Bečan in  Kamničanka Nuša Mali.

Timotej Bečan ostaja kralj gorskih tekov. Nočno deževje in nekoliko hladnejše vreme mu je bilo pisano na kožo oziroma zmago. S časom 1:00:16 je za 45 sekund popravil svoj rekord proge. Sledil mu je klubski kolega Luka Kovačič. Bron je na 3. mestu zgrešil Gašper Bregar.   8. mesto  je pripadlo Domnu Vogrinu.

Od 10.-12. mesta so sledili Nejc Uršič, Urban Žitnik, Domen Potočnik, 25. Domen Vogrin. Sicer v članski konkurenci so se odlično odrezali tudi  veterani: Mirko Janjatovič na 19. in Bojan Galin na 29. mestu, od 38.-40. mesta so si sledili še  Rajko Sršen, Primož Karlin in Anton Knavs.  Zaradi nedavne poškodbe se teka nista udeležila Miran Cvet in Luka Mihelič.

Tudi tekačice KGT Papež so se odrezale odlično. Med članicami je srebro pripadlo Mojci Koligar, ki je branila naslov iz 2019, in ostaja rekorderko teka. Bron je na 4. mestu zgrešila Tina Klinar. Jasmina Jelovšek je bila osma, odlična deseta pa veteranka Urška Trobec.

Aleš Prelovšek pa se je na 5. mestu uvrstil v  zlato sredino mladincev. Med dečki je bil  Filip Pavlin osmi.

Na krajšem Panoramskem teku iz Prtovča pa se je med veterani veselil zmage Franci Teraž, med veterankami pa 2. mesta Boža Meža.

Več o teku še na: http://gorski-teki.si/artikal_Na-jubilejnem-Ratitovcu-rekordno-Timotej-Becan-in-presenetljivo-Nusa-Mali

Čestitamo!

Mira Papež