Naslovnica / Črna kronika / Na cesto se je podrlo drevo

Na cesto se je podrlo drevo

Le srečnemu naključju se gre zahvaliti, da na cesti med Kamnikom in Stranjami danes ni prišlo do tragedije, saj se je tik pred avtomobili na cesto zrušilo večje, dodobra preperelo drevo.

Derevo se je na cesto, med Velikim jezom in Blekarjem v Spodnjih Stranjah, na cesto podrlo okrog 14. ure, vozniki, ki so se v tistem trenutku peljali po omenjeni cesti, pa so imeli precejšno srečo, da so se padcu velikega drevesa uspeli izogniti, saj bi bile posledice kaj lahko tudi tragične.

Ostanke padlega drevesa so s ceste deloma odstranili prostovoljci oz. vozniki, ki so se znašli na prizorišču, ter s tem vsaj zasilno omogočili nemoten promet, vseeno pa vse voznike opozarjamo, da naj bodo pri vožnji na tej cesti vseeno nekoliko bolj previdni kot običajno.

V preteklosti smo na našem portalu že večkrat opozarjali, da ob cesti med Kamnikom in Stranjami stoji več suhih oz. potencialno nevarnih dreves. Nekatera izmed najbolj nevarnih dreves so bila pred časom sicer že odstranjena, vendar očitno ne vsa, zato pristojne pozivamo k takojšnjemu ukrepanju.

Dopolnitev: Za odstranitev padlega drevesa v celoti, so poskrbeli gasilci PGD Kamnik, ki so drevo razžagali in odstranili s cestišča. Dežurna služba cestnega podjetja, pa je ostanke drevesa odstranila in očistila cestišče.