Naslovnica / ŠPORT / Na dirki v Komendi je sloves najhitrejšega sprinterja je upravičil Luka Mezgec

Na dirki v Komendi je sloves najhitrejšega sprinterja je upravičil Luka Mezgec

V Poslovni coni v Komendi je včeraj potekala 1. Dirka Tadeja pogačarja, pravi kolesarski spektakel na katerem so se pomerili najboljši slovenski kolesarji in kolesarke.

Privlačen krog, lep ambient in veliko število kolesarjev je v Poslovno cono Komenda privabilo tudi lepo število gledalcev in navijačev, med katerimi so prevladovali privrženci domačega asa Tadeja Pogačarja.

Prvi so se na progo podali mlajši mladinci, ki so morali prevoziti 21 krogov oziroma dobrih 23 kilometrov. Na sedmih točkovnih šprintih je največ točk zbral kolesar Adrie Mobila David Gregorič, drugi je bil njegov klubski kolega Jaka Špoljar , tretji pa kolesar kolesarskega kluba Tropovci, Luka Jablanovec. Kolesarke kategorij mlajše mladinke, starejše mladinke in članice elite so morale prevoziti 18 krogov, prepričljivo najboljša med članicami,pa je bila članica ekipe BTC City Ljubljane, Urška Žigart. Drugo mesto je zasedla Urška Bravec (BTC CIty Ljubljana) tretja pa je bila Lara Maretič iz Kranja. Pri starejših mladinkah je zmagala Nika Jančič (BTC City Ljubljana), pred Ano Ahačič (KK Kranj), tretje mesto pa je zasedla Metka Mikuž (Meblo Jogi Pro-concrete). Tudi med mlajšimi mladinkami je slavila kolesarka ekipe BTC City Ljubljana, Klara Čemažar, druga je bila Nuša Moroz (Sloga Idrija), tretja pa Vita Pilih BTC City Ljubljana.

 

Tretja dirka dneva je bila dirka starejših mladincev, kjer so ekipno premoč s kar trojno zmago slavili kolesarji Adrie Mobila, zmagal je Jan Ravbar, pred Galom Glivarjem, tretje mesto pa je zasedel Boštjan Murn. Zadnja dirka dneva in tudi najprivlačnejša pa je bila dirka članov elite, kjer so bili na štartu kolesarski asi: Luka Megec, Jan Polanc, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Luka Pibernik, Žiga Jerman. Pred štartom so svoje z letošnje največje dosežke na ogled postavili tudi s predstavitvijo majic, ki so jih nosili: Jan Polanc z roza majico iz italijanskega Gira, Tadej Pogačar rumeno majico iz dirke Tour of California, Luka Mezgec, rdečo majico majico, najboljšega po točkah iz dirke Po Sloveniji in Matej Mohorič v majici aktualnega državnega prvaka.

Sloves najboljšega sprinterja je upravičil Luka Mezgec (Michelton Scott), ki je suvereno osvojil 1.mesto. Drugi je bil Tadej Pogačar in tretji Jan Polanc (oba Team UAE Emirates).

 

Rezultati: 1. Pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant rezultati

Vir in foto: KD Rog