Naslovnica / Napovedi in obvestila / Na Kamniškem sedlu iščejo oskrbnika planinske koče
Foto: PD Kamnik

Na Kamniškem sedlu iščejo oskrbnika planinske koče

Planinsko društvo Kamnik razpisuje odprt razpis za mesto oskrbnika Kamniške koče na Kamnišem sedlu. Društvo je eno največjih v Sloveniji z močno planinsko tradicijo. Locirano je v mestu Kamnik po katerem se imenuje ta aplska veriga, ki je kulisa za celo Ljubljansko kotlino.

Kamniška koča na Kamniškem sedlu stoji tik pod grebenom Kamniškega sedla na višini 1864 m med Brano in Planjavo v Kamniško-Savinjskih Alpah. Velja za visokogorsko kočo I. kategorije in je iz doline oskrbovana s tovorno žičnico. Koča ima naziv »Okolju prijazna koča«. Preskrba z energijo je vezana na fotovoltajične celice, vetrni agregat in pomožni dizelski agregat. V letu 2012 je bila prenovljena notranjost koče skupaj z novo kuhinjo, ki dosega sodobne standarde. Oskrba vode je vezana na kapnico in dezinfekcijo preko UV filtra. Čiščenje odpadnih voda gre preko čistilne naprave. Na koči je telefon, internetna povezava, radijska postaja preko katerih poteka komunikacija s pisarno društva. Koča ima tudi spletno kamero. Obratovalna sezona je od junija do oktobra.

Delo oskrbnika na Kamniški koči zahteva izkušnje z vseh področij planinskega gospodarstva. Poleg gostinskih in kulinaričnih znanj, ki zahtevajo poznavanje sistema HACCP je potrebno poznavanje tehničnega dela koče v smislu dobrega gospodarja. Zahtevano je tudi znanje s področja elektonike kar zajema upravljanje z davčno blagajno, e-gost in osnovna računalniška znanja. Glede na to, da kočo obišče veliko tujih gostov je potrebno vsaj osnovno znanje angleščine in nemščine. Poznavanje okoliških gora je pomembna vrlina oskrbnika.

Izbor bo potekal preko navadne ali e-pošte. Svojo prijavo s poudarkom na dosedanjih izkušnjah na enakih ali podobnih opravilih pošljite na društveni naslov do 30. januarja 2020. Z izbranimi kandidati bodo opravljeni razgovori. Prednost bodo imeli kandidati, ki izpolnjujejo navedene pogoje razpisa.

Za vse dodatne informacije pišite na info@pdkamnik.si.