Naslovnica / NOVICE / Na tradicionalnem pohodu Tamar je bilo znova luštno

Na tradicionalnem pohodu Tamar je bilo znova luštno

Člani Avto-moto društva Kamnik in Turističnega društva sv. Miklavž so se tudi letos podali na tradicionalni pohod z lučkami v Tamar, mimogrede pa so si ogledali še čebelarski muzej v Radovljici.

Pohoda so se člani obeh omenjenih društev znova udeležili polnoštevilno, saj se jih je zbralo za poln avtobus. Po odhodu iz Kamnika so se mimogrede ustavili v čebelarskem muzeju v Radovljici, kjer so uspeli izvedeti marsikaj novega o čebelah, čebelarstvu in medu, po ogledu muzeja, pa so pot z avtobusom nadaljevali do Planice.

Pohod iz Planice, ki bo že čez nekaj dni zaživela v polnem skakalnem utripu, proti Tamarju je bila prijetna, vreme kristalno jasno, okoliški vrhovi pa zasneženi in lepi. Počitek in okrepčilo v tamkajšnjem planinskem domu se je po poti prileglo, ker pa se je medtem že stemnilo, pa so si pohodniki za pot nazaj nadeli lučke.

 

Kljub temu, da je bila pot poledenela, so vsi srečno in izredno dobre volje prišli nazaj do Planice, od koder so se, s pesmijo na ustih, odpeljali nazaj proti kamniškemu koncu ter si v Planinskem domu Komenda, kjer je dan pred tem potekal tudi občni zbor AMD Kamnik, in kjer so svoje druženje nadaljevali ob dobri in okusni večerji.

Da je bilo druženje še prijetnejše, je poskrbel tudi njihov član Rafko s svojo harmoniko, s katero je popestril večer, tako da so vsi udeleženci pohoda v Tamar odšli domov zadovoljni in prijetno utrujeni.