Naslovnica / ŠPORT / Na vzponu na Golte lep izkupiček kolesarjev KD Alpe
Foto: Prijavim.se

Na vzponu na Golte lep izkupiček kolesarjev KD Alpe

Na zahtevnem vzponu na Golte se je v soboto pomerilo nekaj več kot 100 tekmovalcev, s progo pa sta najhitreje opravila Celjan Marko Plank (Bikerepublic) v absolutni moški kategoriji s časom 41:51 in pa Kraševka Maja Škrlj (Izvir Vipava) med ženskami s časom 50:45. Za oba je bila to prva zmaga na Golte.

Kolesarji so morali premagati 13 km vzpona – od letečega starta v Mozirju do cilja pri Alpskem vrtu na Golteh z višinsko razliko 975 m. Najbolj strm del trase je zadnji odsek tik pred ciljem, kjer se naklon povzpne celo nad 20%.

Lep izkupiček tudi za kolesarje kamniškega društva Alpe

Kamničanka Tina Brelih je znova stopila na najvišjo stopničko v svoji kategoriji, pohvale za suveren nastop pa tudi Nini Oražem, ki se je prav v letošnji sezoni podala v tekmovalne vode v amaterskem kolesarstvu.

Na najvišjo stopničko je v majici še aktualnega državnega prvaka stopil tudi Grega Filipič, izvrsten nastop in osvojeni drugi mesti v kategoriji pa sta pripadli še Andreju Jezeršku in Igorju Grudniku. Za las sta stopničke zgrešila Tone Klemenc in Gašper Berlot s četrtima mestoma.

Rezultati: https://prijavim.se/uploads/1854_result.pdf

Napsala: Nika Vrhovnik
Foto: Prijavim.se