Naslovnica / POUDARJENO / Najboljša kamniška športnika leta 2019 sta Mojca Koligar in Gašper Štrajhar, najboljša ekipa pa odbojkarji Calcit Volley

Najboljša kamniška športnika leta 2019 sta Mojca Koligar in Gašper Štrajhar, najboljša ekipa pa odbojkarji Calcit Volley

Najboljša kamniška športnika preteklega leta sta Mojca Koligar in Gašper Štrajhar, naziv najboljše športne ekipe občine Kamnik pa si je prislužila ekipa  Odbojkarski klub Kamnik, Calcit Volley.

V Domu kulture Kamnik se je nocoj odvila podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnicam in športnikom, športnim ekipam ter športnim delavcem za dosežke v letu 2019.

Zbrane športnike in športnice sta, na tekoči in mestoma tudi prijetno duhoviti prireditvi, ki obenem ni bila predolga, sta uvodoma pozdravila Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in kamniški župan Matej Slapar, za kulturno popestritev podelitve priznanj pa so s svojim nastopom poskrbele članice skupine Fourklor z izseki predstave Cirkus na mesec.

Priznanje za najboljšo športnico leta je prejela Mojca Koligar (KGT PAPEŽ), ki si je prislužila tudi naziv Naj gorska tekačica leta, najboljši športnik leta pa je postal Gašper Štrajhar (Lokostrelski klub Kamnik), ki je na dvoranskem državnem prvenstvu v lokostrelstvu dosegel 3.mesto.

Za naj športno ekipo Občine Kamnik so bili razglašeni člani Odbojkarskega kluba Kamnik Calcit Volley, ki so s trdim delom in neomajnostjo dokazali, da spadajo v sam vrh slovenske odbojke.

 

Na prireditvi je bilo skupaj podeljenih 45 priznanj, prejeli pa so jih naslednje športnice in športniki:

ŠPORTNI DOSEŽKI OTROK, MLADINE IN ODRASLIH V ŠPORTNIH DRUŠTVIH:

deklice do 15 let – enotna kategorija

Šarec Anja – lokostrelstvo

Anja je v kategoriji deklice v sezoni 2019 dosegla naziv državne prvakinje tako v dvoranskem kot tudi zunanjem državnem prvenstvu. Na mednarodnem turnirju v Franciji je v močni konkurenci dosegla 4.mesto. Na tekmi za srednjeevropski pokal je zmagala in dosegla nov državni rekord.

Andrič Živa – smučarski skoki

V letu 2019 je postala državna prvakinja med deklicami do 11 let. Na državnem prvenstvu za deklice do 12 let je osvojila drugo mesto, na ekipni tekmi pa se je skupaj s svojimi sotekmovalci iz SSK Mengeš uvrstila na tretje mesto. V preteklem letu je postala tudi skupna zmagovalka štirih tekem mednarodne otroške skakalne turneje Alpe Adria.

Dolinšek Viktorija – gorski tek

Viktorija Dolinšek je na Državnem prvenstvu Kotredež trail  dosegla naziv državne podprvakinje. V Tekaškem pokalu Občine Kamnik je bila  v skupnem seštevku zmagovalka. V  Medulinu je na 10 km dosegla 14. mesto med 104 tekačicami, na Istrskem maratonu pa  odlično 8. mesto absolutno med 1365 tekačicami različnih starosti.

Videc Iza – plavanje

Izza je na nastopih na zimskem in letnem državnem prvenstvu deklic in osvojila naslov državne prvakinje na 50m hrbtno, 2. mesto 200m hrbtno in 3. mesto 100m hrbtno.

S štafeto 4 x 50m prosto MIX je osvojila 3. mesto .

Kranjec Žagar Hana – kolesarstvo

Hana je državna prvakinja v olimpijskem krosu in serijska pokalna zmagovalka, saj je zmagala na vseh tekmah, na katerih je nastopila. Na EP je dosegla odlično sedmo mesto med 91 tekmovalkami in s tem pridobila kategorizacijo perspektivnega razreda.

dečki do 15 let – enotna kategorija

Sladič Aljaž – deskanje na snegu

Aljaž je član Slovenske reprezentance, deskanje na snegu – prosti slog. Lani je dosegel 3×1 mesto in 1x3mesto na Kids tour Snowboard Slovenija. Je skupni zmagovalec Kids toura U12, Državni prvak v disciplini Big Air U12 in zmagovalec JibKinga v Absolutparku v Avstrija.

Golob Grega – solo ples

Grega je s prestopom v mladinsko kategorijo kljub močni konkurenci ohranil odlične rezultate. Bil je 1x državni prvak v showu in vice prvak v modernu. Na evropskem je dosegel bron v show solo in srebro v modernu. Na svetovnem je dosegel 8. mesto.

Žagar Timi – lokostrelstvo

Timi je v starostni kategoriji dečki na zunanjem državnem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu dosegel 3. mesto

Pahor Žiga – judo

Žiga je v lanski sezoni  zabeležil  kar sedem zmag in tri druga mesta. Njegov največji dosežek je osvojen naslov državnega prvaka za leto 2019. Poleg tega pa je prvo mesto osvojil še na močnem mednarodnem tekmovanju Apolon Open,  na Pokalu Žirov, Pokalu Novega mesta in Pokalu Nove Gorice. Žiga je z odličnimi uvrstitvami svojemu klubu Judo klub Komenda doprinesel tudi skupno uvrstitev na 1. mesto za kategorijo Mlajši dečki v Slovenskem judo pokalu za leto 2019.

Bojić Aleksandar – boks

Aleksandar je prvič nastopil na boksarski reviji v maju na Pokal Komende v boksu  ter prepričljivo zmagal. Uspeh tekmovalne sezone je dosegel novembra 2019 na Državnem prvenstvu v boksu v Mariboru, kjer je v kategoriji JUNIORS do 40kg, s prepričljivimi dvoboji osvojil naslov državnega prvaka.

Herbstritt Igor Teodor – smučarski skoki

Teodor Igor Herbstritt  je član Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan. V letu 2019 je bil zimski in poletni državni prvak v smučarskih skokih dečkov do 15 let. Je tudi  skupni zmagovalec  skakalne poletne sezone 2019. Osebni rekord ima 120m.

Romšak Timotej – športno plezanje

Državni prvak pri starejših dečkih v BALVANIH – sezona 2019 – zmaga na vseh tekmah, 3. mesto na tekmi za evropski pokal v športnem plezanju -težavnost v Franciji-St. Pierre Faucigny.  Državni viceprvak v težavnosti.

Prebil Jakob – plavanje

Jakob je nastopil je na zimskem in letnem državnem prvenstvu dečkov in osvojil tri naslove državnega prvaka, šestkrat je bil drugi in še štirikrat tretji.

Ambrož Vovk – kolesarstvo

Ambrož je dosegel tretje mesto na DP in v pokalni razvrstitvi. Že drugo leto zapored se je odlično boril na EP, kjer je med 160 tekmovalci osvojil 15. mesto, ki mu je prineslo kategorizacijo mladinskega razreda.

dečki/deklice – ekipno

Vaterpolsko društvo Kamnik 

Ekipa letnika 2004, je že v preteklih letih napovedovala, da se bo borila za prvaka v letu  2019. Naslov državnega prvaka so osvojili v kategoriji do 15 let. Pet fantov kamniškega društva je sodelovalo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, kasneje pa so štirje odšli še na Evropsko prvenstvo. Za Kamnik so igrali. David Golob , Marko Pilič, Ažbe Cerar, Lukas Zdravkovič Gligorovski, Urban Zupan, Matic Kordež, Jošt Čarni, Aleksander Cerar, Blaž Nadižar, Anej Ostrež, Erik Mujanovič, Jaša Gole

kadeti in kadetinje do 17 let – enotna kategorija

Okorn Miha – odbojka na mivki

Miha Okorn je osvojil naslov državnega podprvaka v kategoriji U16 v odbojki na mivki v paru z Luko Marovtom. Z ekipo starejših dečkov Calcit Volley je osvojil 5. mesto v državi, bil je član regijske reprezentance in tudi na širšem spisku kadetske državne reprezentance.

Repnik Tea – kegljanje

Tea Repnik je državna kadetska reprezentantka in je na SP maja 2019 osvojila z ekipo bronasto medaljo. Je tudi večkratna prejemnica medalj v vseh starostnih kategorijah, kadetskih, mladinskih in tudi članskih. Je stalna članica 1. ekipe KK Calcit Kamnik v 1. A državni ligi in je z ekipo osvojila 4. mesto na evropskem NBC pokalu v S. Brodu na Hrvaškem.

Uršič Miha – kegljanje

Miha Uršič je član 2. ekipe KK Calcit Kamnik in se počasi prebija v 1. kamniško ekipo. Na posameznih DP pa tekmuje v vseh starostnih skupinah. Na DP U18 2. mesto mix dvojice, U18 v  kombinaciji zasedel 3. mesto, v U23 1. mesto mix dvojice.

Jeras Timej – lokostrelstvo

Timej je v kategoriji kadeti na zunanjem državnem prvenstvu dosegel 3. mesto. Na tekmi za srednjeevropski pokal pa je se je veselil 4.mesta.

Emberšič Jan – met kladiva

Jan Emberšič je v maju 2019 na mitingu v Italiji z daljavo 67,51 m izpolnil normo za olimpijski festival evropske mladine v Bakuju. Tam se je konec julija  boril z leto starejšimi metalci in v finalu dosegel 11. mesto z rezultatom 64,17 m.

Bende Eva – plavanje

Eva je na zimskem in letnem kadetskem državnem prvenstvu  osvojila tri naslove državne prvakinje v hrbtnem slogu, bila pa je še sedemkrat druga in dvakrat tretja.

Maček Sitar Marja – plavanje

Eva je na zimskem in letnem kadetskem državnem prvenstvu  osvojila 2. mesto na 50m prosto, s štafetami pa je osvojila še  šest drugih mest in dve tretji mesti.

mladinci in mladinke do 19 let – enotna kategorija

Koprivec Klara – kegljanje

Klara Koprivc je kandidatka za mladinsko državno reprezentantko. Ima več medalj z posameznik DP. Je državna prvakinja  U23 v sprintu, v tandem dvojice sta podprvakinji s Teo Repnik v članski kategoriji. Je članica 1. ekipe KK Calcit Kamnik in udeleženka evropskega NBC pokala v S. Brodu, kjer je z ekipo zasedla 4. mesto v Evropi.

Ravnikar Žiga – lokostrelstvo

Žiga je v kategoriji mladinci dosegel naslov državnega prvaka tako na dvoranskem kot tudi na zunanjem državnem prvenstvu. Na evropskem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu je dosegel neverjeten uspeh in sicer naslov evropskega prvaka posamično in ekipno. Bil je drugi izmed 114 tekmovalcev na dvoranskem svetovnem pokalu v Franciji in šesti na dvoranskem mladinskem prvenstvu v Turčiji.

Uršič Nejc – gorski tek

Nejc Uršič je odličen gorski tekač. V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je zmagal na treh tekmah, v skupnem seštevku pa je bil drugi. Na DP Kotredež trail in na Ratitovcu si je pritekel bron. Nejc je bil tudi član reprezentance na balkanskem, evropskem in svetovnem prvenstvu, kjer se je uvrščal v 2/3 najboljših.

Prebil Jernej – plavanje

Nastopil je na zimskem  in letnem  kadetskem državnem prvenstvu in osvojil                                                                                           1. mesto 100m mešano mladinci ter še eno drugo mesto in tri tretje mesta vse v prostem slogu.

Žle Blaž – gorsko kolesarstvo

Blaž je državni prvak v vzponu z gorskimi kolesi in tretji v pokalni razvrstitvi olimpijskega krosa. Je tudi stalni član mladinske reprezentance Slovenije s kategorizacijo perspektivnega razreda.

Planko Lovro – biatlon

Lovro je na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojil 2. mesto posamično v sprintu ter 2. mesto v štafeti skupaj z Alexom Cisarjem in Antonom Vidmarjem. Na Olimpijskem festivalu mladih je zasedel 2. mesto. Na  Državnem prvenstvu  v biatlonu med mlajšimi mladinci  je osvojil  1. mesta na zasledovalni tekmi, skupinskem štartu in posamično. Zmagal je v točkovanju za slovenski pokal Alpina med mlajšimi mladinci.

mladinci/mladinke – ekipno

Odbojkarski klub Kamnik, mladinke 

Mladinska ekipa odbojkaric Calcit Volleyja je z odliko, brez poraza in z le dvema oddanima nizoma v sezoni osvojila naslov državnih prvakinj. Neustrašno ekipo so pod taktirko Aljoše Jemca in pomočnice Tjaše Gadže sestavljale: Eva Zatković, Manja Jerala, Lana Žužek, Naja Boisa, Živa Javornik, Anja Zorman, Zala Špoljarič, Veronika Povh, Tina Topič, Milla Andrejič, Zala Krašovec, Tara Gojak, Noemi Žvegla, Maja Ifko in Nika Kraševec.

veterani in veteranke nad 45 let – enotna kategorija

Lužar Majda – kegljanje

Majda Lužar je dolgoletna članica 1. ženske ekipe KK Calcit Kamnik. Meseca maja je na veteranskem  evropskem prvenstvu u60 osvojila zlato medaljo v kategoriji Tandem mix s češkim soigralcem. Prav tako je bila v ekipi ki je v S.Brodu osvojila 4. mesto v NBC evropskem pokalu.

Pirman Lidija – kegljanje

Lidija Pirman je meseca maja na Evropskem prvenstvu U60 v kategoriji posamezno osvojila srebrno medaljo. Prav tako članica ekipe v NBC pokalu v S. Brodu, ki je osvojila 4. mesto. Skupaj s Damjanom Hafnarjem je osvojila bronasto medaljo v kategoriji tandem mix.

Cvet Miran – gorski tek

Miran Cvet je odličen gorski tekač  –  veteran, ki pa posega po odličjih tudi v članskih vrstah. V Pokalu Slovenije je zmagal štiri tekme.  Je državni prvak med člani  v disciplini gor- dol  in državni prvak med veterani, kategorija M50. Kot reprezentant je na EP  v Švici med člani dosegel odlično 33. mesto, na SP v Argentini pa 28. mesto.

Trobec Urška – gorski tek

Urška Trobec je v  Pokalu Slovenije  in v Primorskem pokalu  med veterankami v skupnem seštevku dosegla 2. mesto. Na veteranskem državnem prvenstvu je dosegla naziv  državne podprvakinje.  Urška je bila nepremagljiva zmagovalka trail tekov. Na SP v Argentini je na odprti tekmi zmagala  med 70 veterankami, osma med 1242 tekačicami.

Jereb Uroš – streljanje 

Uroš je v letu 2019 osvojil državni in pokalni naslov v kategoriji senior, drugo mesto v pokalnem prvenstvu med člani, naslov državnega prvaka s puško šibrenico med člani in seniorji in tretje mesto ekipno na Evropskem prvenstvu v  IPSC Beograd.

člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

Starman Jure – kegljanje

Jure Starman je član prve ekipe KK Calcit Kamnik in je bil tudi udeleženec NBC pokala v S.Brodu, na katerem so zasedli 4. mesto. Je tudi državni podprvak v tandemu s soigralcem Kristjanom Mijatovičem in je tudi občasni državni reprezentant.

Habjan Malavašič Den – lokostrelstvo

Den je dosegel 2. mesto na zunanjem  državnem prvenstvu, kot član reprezentance je na EP v poljskem lokostrelstvu dosegel 8.mesto. Udeležil se je tudi tekem za svetovni pokal, kjer je dosegel svoji najboljši uvrstitvi v 2019 in sicer 17. mesto v Turčiji in 9. mesto na svetovnem dvoranskem pokalu v Rimu.  Den je kategoriziran športnik mednarodnega razreda.

Bečan Timotej – gorski tek

Timotej Bečan je gorski tekač perspektivnega razreda. Je državni prvak med člani v gorskem teku navkreber in državni podprvak na 10.000 m. Je zmagovalec  Pokala Slovenije, v  svetovnem pokalu skupno pa je  dosegel 6. mesto. Na EP v Švici je dosegel 29.  mesto, na SP v Argentini pa odlično 15. mesto. Je nepremagljiv zmagovalec številnih trejlov, sky race tekem, tekov po stopnicah in na velikanko, vertikal, gorskih in cestnih maratonov doma in v tujini,  zmagovalec Triatlona jeklenih, zato nosi  laskavi naziv  Naj gorski tekač leta 2019.

Preskar Milan – športno plezanje

Stalni član članske reprezentance, lani je na državnem prvenstvu v težavnosti postal viceprvak, naj boljši rezultat na mednarodnih tekmovanjih je na tekmi za svetovni pokal 23.mesto v Villars-u  (Švica).

Naglič Rok – kolesarstvo

Rok je absolutni državni prvak v olimpijskem krosu in pokalni zmagovalec med 37 tekmovalci. Na EP je dosegel 46. mesto. Rok je stalni član reprezentance.

člani/članice – ekipno

Odbojkarski klub Kamnik, članice 

Prva ženska ekipa Calcit Volley je sezono 2018/19 kronala z osvojitvijo Pokala Slovenije. Uspeh so dopolnile s tretjim mestom v državnem prvenstvu in uvrstitvijo v četrtfinale evropskega pokala Challenge.  Ekipo pokalnih prvakinj Calcit Volley so sestavljale: Sara Valenčič, Nina Kotnik, Polona Marušič, Špela Marušič, Katja Mihalinec, Eva Pogačar, Olivera Brulec Kostić, Leja Janežič, Lucille Charuk, Tina Kaker, Anja Zorman, Katja Mihevc, trener Gregor Rozman in njegov pomočnik Aljoša Jemec.

Kegljaški klub Kamnik, člani 

KK Kamnik člani so sezono 2018-19 končali na 3. mestu v 1.A državni ligi in se uvrstili na Evropski NBC pokal v S.Brod, kjer so osvojili 4. mesto med 26 ekipami iz vse Evrope. Jesenski del letošnje sezone pa so končali na 2. mestu. Za prvo ekipo so nastopili Igor Zamljen, Matej Turk, Marko Oman, Jure Starman, Kristjan Mijatovič, Gašper Burkeljca, Peter Jantol in trener Franci Spruk.

PRIZNANJA ZA DELO V ŠPORTU

bronasto priznanje Občine Kamnik

Grkman Ciril –kolesarstvo

Ciril Grkman – Cufi je predsednik Kolesarskega društva Calcit Kamnik že od njegove ustanovitve leta 2000, tako da letos obeležuje 20 let predsedovanja v klubu. Je znan športni delavec v Kamniku, ki se je v preteklosti lotil različnih športnih prireditev, med katerimi je tudi tek na Kamniško sedlo v sodelovanju s Slovensko vojsko. Prevladujejo pa seveda kolesarske prireditve, kjer se je Ciril ustalil. Postal je gonilna sila gorsko kolesarskega kluba s komercialnim imenom Calcit bike team, ki je prerasel v največji in tudi najuspešnejši gorsko kolesarski klub v Sloveniji. Danes ima klub nekaj manj kot 150 članov, od tega polovico otrok, za katere skrbi preko 10 trenerjev. Ravno na to, še komaj obvladljivo število otrok, smo najbolj ponosni.

Ciril pa ni samo predsednik kluba, ampak tudi sposoben menedžer, ki je priskrbel velikega in kup malih sponzorjev, ki omogočajo klubu nemoteno delo. Je “lovec na glave” in opreza za razpoložljivimi trenerji v širši okolici. Kamnik se lahko pohvali z enim od prvih pump trackov v Sloveniji, ravno po zaslugi Cirila. Ko se bliža znameniti mednarodni Kamniški kros, Ciril še vedno med prvimi prime za lopato, samokolnico in grablje ter se loti urejanja proge. Volja do dela, jasna navodila, številni humorni vložki in čut za pravičnost so magnet, ki privlači ljudi in s katerimi lahko Ciril opravi tudi “nemogoče” naloge. Tako je Kamnik pred dvemi leti uspešno hkrati gostil svetovno vojaško prvenstvo v gorskem kolesarstvu in mednarodno dirko.

Ciril je svojemu delu v klubu predan do konca, nešteto ur vsako leto porabi za pridobivanje dovoljenj in urejanje dokumentacije, za kolesarsko opremo od čevljev, nogavic, bund, kap, čelad, zimskih in letnih dresov, koles, klubskega kombija in še bi lahko naštevali. Mladim in tudi manj mladim daje vzgled in jih po potrebi usmerja in vzgaja iz polne košare modrosti in življenjskih izkušenj.

Ciril vse to in še mnogo več počne prostovoljno in z nalezljivim nasmeškom na obrazu. Lahko smo ponosni, da imamo Cirila med sabo in mu želimo, da še vztraja med nami sedaj, ko nam je najlepše.

 

NAJ ŠPORTNIK OBČINE KAMNIK ZA LETO 2019

Štrajhar Gašper – lokostrelstvo

Gašper je na dvoranskem državnem prvenstvu dosegel 3.mesto. Kot član reprezentance je v slovenski zgodovini dosegel dva najboljši moški članski uvrstitvi z ukrivljenim lokom in sicer 17. mesto na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem in 8. mesto na tekmi za svetovni pokal. S strani Lokostrelske zveze Slovenije je bil razglašen za najboljšega lokostrelca za leto 2019, saj je na svetovni rang lestvici kot najboljši Slovenec uvrščen na 35 mesto. Je kategoriziran športnik mednarodnega razreda.

NAJ ŠPORTNICA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2019

Koligar Mojca – atletika

Mojca Koligar je zmagovalka treh tekem v Pokalu Slovenije v gorskih tekih med članicami, državna prvakinja navkreber, Kraljica Grintovca 2019. Na balkanskem prvenstvu v Romuniji je dosegla naslov  balkanske prvakinje, ekipno so članice osvojile srebro. Na EP v Švici je dosegla 20. mesto, na SP v Argentini pa 24. mesto. Mojca je nepremagljiva zmagovalka številnih trejlov, sky race tekem, tekov po stopnicah in na velikanko, vertikal in gorskih maratonov doma in v tujini. Številni visoki  dosežki so ji  prinesli laskavi naziv Naj gorska tekačica leta 2019.

NAJ ŠPORTNA EKIPA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2019

Odbojkarski klub Kamnik, Calcit Volley (člani) – odbojka

Prva moška ekipa Calcit Volley je v minulem letu znova dokazala, da spada v sam vrh slovenske odbojke. Državni in pokalni podprvaki so sezono zaokrožili s tretjim mestom v srednjeevopski ligi Mevza in uvrstitvijo v četrtfinale evropskega pokala Challenge. Ekipo Calcit Volley so sestavljali: Maxson Pereira, Klemen Hribar, Metod Golob, Timotej Ratek, Dmitrii Babkov, Primož Vidmar, Sašo Štalekar, Tine Kvas, Aleksandar Ivković, Jure Lakner, Andrej Štembergar Zupan, Miha Bregar, Luka Lazar, Bor Jese Rotar, Domen Kotnik, trener Aleš Hribar in njegov pomočnik Damjan Marinko.

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo!

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve