Naslovnica / Črna kronika / Nesreča pohodnika na Svetem Miklavžu

Nesreča pohodnika na Svetem Miklavžu

Gorski reševalci so morali na današnji praznični dan priskočili na pomoč pohodniku, ki se je poškodoval pri sestopu s Svetega Miklavža na Gori nad Šmartnim v Tuhinju.

Nesreča se je zgodila nekaj minut po 18. uri, ko je pohodnik s Svetega Miklavža na Gori, ene izmed najlepših izletniških točk v naši občini, z družino sestopal v smeri proti Gradišču v Tuhinjski dolini, pri sestopu pa nesrečno padel oz. zdrsnil kakih 70 do 100 metrov globoko po strmem in težko dostopnem gozdnem pobočju.

K sreči se je v trenutku, ko se je prišlo do nesreče, na Svetem Miklavžu v času nesreče nahajal tudi eden izmed kamniških gorskih reševalcev, ki je ponesrečenemu moškemu, skupaj s še enim pohodnikom, lahko domala nemudoma priskočil na pomoč, poklical na pomoč še svoje kolege iz GRS Kamnik ter sprožil takojšnjo reševalno akcijo.

Člani GRS Kamnik so ponesrečenca, zaradi suma poškodbe hrbtenice in glave, na kraju nesreče najprej oskrbeli, nato pa ga na nosilih varno prenesli do vasi Gradišče, kjer so poškodovanega moškega predali v oskrbo reševalni ekipi NMP Domžale, ki je ponesrečenega pohodnika z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.