Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Nova sezona Kul(inaričnih) petkov je odprta

Nova sezona Kul(inaričnih) petkov je odprta

Včeraj zvečer je iz polnega parka Evropa prav omamno dišalo, obiskovalci pa so lahko poskakovali tudi na takte irske glasbe.

Ponovno so se namreč pričeli kamniški Kul petki, kulinarična prireditev, ki jo odlikuje prvovrstna hrana pripravljena pred očmi lačnih obiskovalcev. Z novo sezono so organizatorji uvedli tudi nekaj dobrodošlih sprememb: iz parka bo dišalo vsak petek skozi cel julij in avgust, žejo, lakoto ali pa samo željo po dobri glasbi, pa boste lahko potešili od šeste ure zvečer, pa vse tja do polnoči.

Ob odprtju nove sezone je zbrane pozdravil dr. Tomaž Simetinger, včerajšnji letošnji prvi Kul petek pa je bil prav poseben tudi za kolesarske navdušence, saj je v sklopu kolesarskega Maratona Alpe park Evropa obiskal tudi slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec. Obiskovalci so tako lahko prisluhnili sproščenemu pogovoru, ki se je odvil na odru, kasneje pa so se poslušalci imeli možnost z njim tudi fotografirati.

Okoli osme ure zvečer so park Evropa zapolnile živahne irska melodije, ki so prihajale izpod rok skupine Beer Belly, obiskovalci pa so se razkropili po stojnicah s hrano.

Včeraj so obiskovalci uživali v burgerjih iz Mojčine Vratarnice, šavormi iz stojnice Okusi Orienta, preizkusiti je bilo moč tudi mehiško hrano iz Majolke oziroma La Pinate, svojo ponudbo je predstavila tudi Grajska Terasa, za posladek pa je poskrbela Hiša slaščic Tarangela. Žejni so se lahko obrnili na pomoč k stojnicam piva Barut, Pr Meninc in k stojnici pivovarne Mammut.

Kul petek bo potekal vsak teden do konca avgusta, iz tedna v teden pa bo ponudba hrane, kakor tudi zvrst glasbe nekoliko drugačna.

Vabljeni, da ob petkih obiščete Evropa park v soju zvezd, v družbi dobre hrane in pijače ter prijetne glasbe.

Laura Hribar