Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / »Jesti je treba v dobri družbi«
Tuhinjska postrv

»Jesti je treba v dobri družbi«

Terme Snovik so najvišje ležeče terme na nadmorski višini 462 metrov in ležijo na pragu Kamniško-Savinjskih Alp. V prvi vrsti nudijo kopanje v notranjih in zunanji termalnih bazenih, gostje pa se lahko odločijo še za savne ali pa za klasične ročne masaže. Že od zasnove dalje si v Termah Snovik prizadevajo za ohranjanje  okolja in sobivanje z naravo, za kar so v letu 2008 prejeli mednarodno oznako Eko Marjetica (Eco Label) in številna priznanja za okolju prijazno ravnanje doma in v tujini.

Petra Zlatoper, direktorica Term Snovik

Ob samem bazenskem kompleksu pa je tudi restavracija Potočka, ki nudi širok izbor jedi tudi iz Okusov Kamnika. O tem smo se pogovarjali z direktorico Term Snovik Petro Zlatoper.

Kaj vam in Termam Snovik pomenijo Okusi Kamnika?

Okusi Kamnika nam predstavljajo možnost dodatne ponudbe in predstavitev lokalnih jedi iz naše okolice.

Na katero jed iz Okusov Kamnika ste še posebej ponosni?

Naša specialiteta so jedi iz postrvi. Zato tudi vsak leto pripravimo sedaj že uveljavljeno prireditev Postrvijada. Gre za kulinarično druženje in zabavno tekmovanje v pripravi postrvi. Letos je potekala že 15. V naši restavraciji gostom sicer pripravljamo tudi firštov golaž, tuhinjsko filo in kloštarsko kremšnito.

Kakšna je vaša skrivnost pri, na primer, pripravi firštovega golaža?

Golaž mora imeti 3 vrste mesa, pripraviti ga je treba 1 dan prej in poleg vseh potrebnih sestavin mora vsebovati tudi ščepec ljubezni.

Kaj bi svetovali nekomu, ki bi želel to jed pripraviti doma?

Pripravi naj za več ljudi, saj se mora predvsem dober golaž jesti v prijetni družbi.

Kje in kdaj lahko te vaše jedi gost okusi?

V restavraciji Potočka v Termah Snovik. Postrv je na voljo vedno, ostale jedi pa občasno, kloštarsko krešnito pa včasih ponudimo kot dnevno sladico.

Imate tudi vi, kakšno idejo, kako bi lahko kulinarično nadgradili obstoječe jedi iz Okusov Kamnika ter imate v mislih svojo jed? Zaupajte nam jo in lahko se zgodi, da bo naslednjič predstavljena prav vaša jed. Ideje nam pošljite na tic@visitkamnik.com ali na Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Glavni trg 2, 1240 Kamnik.