Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Novo igrišče v centru mesta?

Novo igrišče v centru mesta?

Svetnik Liste Dušana Papeža Edis RUJOVIĆ je na 7. seji Sveta občine Kamnik občinski upravi zastavil vprašanje v zvezi z objektom pri Kmetijsko gozdarski zadrugi Kamnik, ki ga namerava Občine Kamnik prodati in zanj iztržiti okrog 50.000 evrov. Edis Rujević je predlagal, da se dotrajan objekt poruši in na tem mestu uredi igrišče.

Občina Kamnik je v svojem proračunu pri prihodkih od prodaje stavbnih zemljišč za prodajo, poleg zazidljive parcele (stanovanjska namembnost) v k.o. Nevlje in stavbnega zemljišča v Tučni, ponovno uvrstila tudi zazidljivo zemljišče v centru Kamniku, ki se nahaja za objektom Kmetijsko gozdarske zadruge Kamnik. Za prodajo vsega naštetega Občina pričakuje prihodke v višini 50.000 evrov.

Prodaja zazidljivega zemljišča v centru Kamniku bo imela na proračunske prihodke majhen ekonomski učinek. Se bo pa ob morebitni nepremišljeni prodaji izgubila priložnost, da Občina s preureditvijo tega območja doseže velik družbeni učinek.

Za nas je zazidljivo zemljišče v centru mesta za objektom Kmetijsko gozdarske zadruge Kamnik ena od strateških lokacij za razvoj starega mestnega jedra, zato smo prepričani, da se ne sme prodati.

Zato Županu in koaliciji dajemo pobudo, da se to zemljišče v centru Kamnika ne proda, temveč sanira in območje nameni prebivalcem mestnega jedra kot prostora za rekreacijo, druženje, igro, ipd.

Odgovor je pripravila Maja SUŠNIK, podsekretarka – vodja Oddelka za premoženjsko-pravne in splošne zadeve:

Najprej je potrebno poudariti, da sprejem Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Kamnik za leto 2015 (ki ga je Občinski svet Občine Kamnik sprejel na svoji 4. seji dne 4. 2. 2015) še ne pomeni, da bo načrt v letu 2015 tudi realiziran. Nerealizacija le-tega namreč nima nikakršnih negativnih pravnih posledic, pač pa vpliva le na realizacijo proračuna za to leto. Tudi v preteklih letih je bil sprejet podoben načrt ravnanja, ki pa zaradi splošne gospodarske situacije ni bil realiziran. Vsekakor se tudi občinska uprava zaveda pomena in vrednosti omenjenega zemljišča za občino, zato prodaja »pod ceno« niti v preteklosti niti danes ne pride v poštev.

Upoštevajoč zgoraj navedeno, se občinska uprava zavezuje, da bo, v kolikor bi v letu 2015 nameravala kakorkoli stvarnopravno razpolagati z zemljišči parc. št. 364/5, 368/69, 364/4 in 410/18 k.o. Kamnik, predhodno predlagala Občinskemu svetu, naj do tega zavzame stališče.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve