Naslovnica / NOVICE / Novo leto (zaenkrat) še ni odpovedano, v Kamniku pa se že nameščajo novoletne lučke

Novo leto (zaenkrat) še ni odpovedano, v Kamniku pa se že nameščajo novoletne lučke

Jutri bo godoval najpriljubljenejši svetniški čudodelnik sv. Martin, v Kamniku pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik že nameščajo praznično novoletno razsvetljavo.

Glede na vse trenutno veljavne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, ki se utegnejo, vsaj sodeč po izjavah nekaterih predstavnikov vlade, že v kratkem še dodatno zaostriti, pa novo leto in veseli december (vsaj zaenkrat) še nista odpovedana.

V Kamniku je tako te dni že moč opaziti tudi delavce Komunalnega podjetja Kamnik, ki so pričeli z nameščanjem praznične novoletne razsvetljave, le-ta pa naj bi se, če jo epidemija novega koronavirusa le ne bo preveč zagodla, tudi letos prižgala v začetku meseca decembra.

Kako bo videti letošnji prižig prazničnih luči v našem mestu je, vsaj za enkrat, sicer še velika uganka, saj se epidemija najbrž ne bo polegla kar tako čez noč, zato najbrž ne gre pričakovati, da bo prižig luči, kot v preteklih letih, pospremljen s kako večjo oz. množičnejšo prireditvijo.

Ne glede na vse se iskreno nadejamo, da kamniške lučke letos vseeno ne bodo svetile zgolj sami sebi in da bodo Kamnik tudi letos obiskali decembrski dobri možje – Miklavž, Božiček in Dedek Mraz, pa četudi bodo, dodobra razkuženi in z maskami, ki jim bodo zakrivale oz. pokrivale njihove brade, bržčas nekoliko drugačni, kot običajno, medtem ko utegnejo biti angelčki in parkeljni iz Miklavževega spremstva, z maskami videti prav smešno. Ampak nič ne de, da bodo le prinesli darilca, ne pa kakega zoprnega virusa.

Kakor koli že, v čakanju na Martinov čudež se že veselimo tudi veselega decembra ter bližajočih se božičnih in novoletnih praznikov, ki jih bomo lahko, v najslabšem primeru, preživeli v družinskem krogu, kar pa navsezadnje niti ni tako slabo, mar ne?