Naslovnica / ŠPORT / Novo odbojkarsko sezono so odlično začeli tudi mladinci in mladinke

Novo odbojkarsko sezono so odlično začeli tudi mladinci in mladinke

Po zmagi na območnem prvenstvu pred štirinajstimi dnevi, so mladinke Calcit Volleyja tudi na turnirju osmine finala državnega prvenstva osvojile prvo mesto. Na prvi tekmi turnirja v OŠ Toma Brejca v Kamniku so varovanke Francija Obolnarja brez večjih težav premagale ekipo Krim Pirnar doors z 2:0 (12, 20), več dela pa so imele nato proti Olimp Ljubljani, a so tudi njo premagale z 2:0 (20, 22) in se kot prvouvrščena ekipa uvrstile na četrtfinalni turnir državnega prvenstva.

Ponovno odlična predstava mladink Calcit Volleyja

Kamničanke so že tekmo s krimovkami vzele zelo resno in jim niso dovolile, da bi se razigrale. Pod vodstvom organizatorke igre Eve Pogačar, sicer igralke prve ekipe Calcit Volleyja, so z dobro igro v napadu zanesljivo prihajale do točk, predvsem to velja za uvodni niz in končne zmage.

Težje delo so domače odbojkarice nato na tekmi z Olimpom, ki je v svoji prvi tekmi z 2:0 (17, 11) premagal ekipo Mladi Jesenice. V izenačeni tekmi so zahvaljujoč boljšemu servisu, Kamničanke so dosegle kar 13 asov, kar pet Nives Juhant, le prišle do zaslužene zmage, s tem pa tudi do prvega mesta na turnirju. V četrtfinale se je uvrstil še Krim, ki je v repasažu z 2:0 (4, 4) ugnal Jeseničanke, nato pa z 2:0 822, 11) še Olimp Ljubljano.

»Prvo tekmo smo odigrali zelo dobro, saj Krimu nismo pustili, da bi se razigral. Na drugi smo nekoliko popustili, vendar kljub temu zmagali in se uvrstili v četrtfinale. Priznam, da sem celo nekoliko presenečen, da igramo tako solidno, vendar me to lahko samo veseli, saj to pomeni, da smo na pravi poti,« je po zmagi na turnirju v OŠ Toma Brejca dejal Franci Obolnar, trener kamniških mladink.

Za mladinke Calcit Volleyja so na turnirju v OŠ Toma Brejca igrale: Sara Muršak, Žana Poljanšek, Nives Juhant, Meta Ahačič, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Sara Sitar, Eva Pogačar, Živa Javornik in Lejla Kočan.

Izidi turnirja na OŠ Toma Brejca

Calcit Volley – Krim Pirnar doors          2:0 (25:12, 25:20)

Mladi Jesenice – Olimp jubljana            0:2 (17:25, 11:25)

Calcit Volley – Olimp                            2:0 (25:20, 25:22)

Krim Pirnar doors . Mladi Jesenice       2:0 (25:4, 25:4)

Olimp Ljubljana – Krim Pirnar doors   0:2 (22:25, 11:25)

Mladinci zanesljivo v četrtfinale

Mladinci Calcit Volleyja so odlično začeli letošnjo sezono državnega prvenstva, saj so na turnirju osmine finala državnega prvenstva zabeležili dve zmagi. V dvorani OŠ Stranje so na prvi tekmi z 2:0 (19, 11) premagali Črnuče ACH II, nato pa so na odločilni tekmi za prvo mesto v izenačenem dvoboju z 2:0 (25, 24) ugnali še kranjski Triglav.

Kamniški mladinci pod vodstvom Aleša Hribarja na prvi tekmi proti drugi ekipi Črnuč ACH niso imeli težjega dela, čeprav so nastopili brez nekaterih igralcev, najbolj pa se jim je poznala odsotnost Bora Jeseta Rotarja, ki ima še vedno težave z zvitim gležnjem. To se je predvsem poznalo na tekmi s Kranjčani, ki prav tako niso imeli večjih težav s Črnučani. V napeti tekmi so bili v obeh nizih v končnici bolj zbrani odbojkarji Calcit Volleyja, ki so se na četrtfinalni turnir državnega prvenstva uvrstili kot prvouvrščena ekipa. Na njem bodo igrali tudi Kranjčani.

»Zmaga proti Črnučam ACH II je bila pričakovana, medtem ko smo s Kranjčani pričakovali izenačen dvoboj. Tudi zato, ker imamo nekaj težav s poškodbami, zato so morali nekateri igralci igrati na drugih igralnih mestih. Tako je moral Matija Lakner igrati na mestu blokerja, zato sem toliko bolj vesel, da smo turnir končali na prvem mestu. Izpostavil bi igro Urbana Blaževiča, ki je še kadet, vendar je bil v ključnih trenutkih tekme on tisti, ki je potegnil prave poteze. Mislim, da smo se zasluženo uvrstili v četrtfinale tega tekmovanja,« je bil z igro svojih varovancev zadovoljen Aleš Hribar, trener mladinske ekipe Calcit Volleyja.

Za mladince Calcit Volleyja so na turnirju v Stranjah igrali: Rok Forštnarič, Urban Blaževič, Matija Lakner, Ambrož Poljanšek, Kristjan Krt, Aljaž Hrovat, Teo Podobnik in Jan Fink.

Izidi turnirja na OŠ Stranje

Calcit Volley – Črnuče ACH II     2:0 (25:19, 25:11)

Črnuče ACH II – Triglav Kranj     0:2 (22:25, 11:25)

Calcit Volley – Triglav Kranj        2:0 (27:25, 26:24)

Besedilo: Miha Štamcar
Foto: Odbojkarski klub Kamnik