Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Nina Irt, občinska svetnica in vodja svetniške skupine LMŠ, je zapustila stranko Marjana Šarca

Nina Irt, občinska svetnica in vodja svetniške skupine LMŠ, je zapustila stranko Marjana Šarca

Občinska svetnica in vodja svetniške skupine LMŠ Nina Irt, je najavila, da je zapustila Listo Marjana Šarca in bo do konca mandata na sejah občinskega sveta nastopala kot samostojna svetnica. Po mnenju Marjana Šarca, se razlogi za njen odstop skrivajo v prevelikih pričakovanjih.

V obvestilu za javnost, s katerimi je Nina Irt o svojem odstopu seznanila predstavnike lokalnih medijev, je Nina Irt zapisala:

»Sprejemam in spoštujem nekatere odločitve vodstva, žal pa se z nekaterimi ne strinjam, zato je po temeljitem razmisleku čas za moj odhod.

Z županom sva se poslovila v korektnem tonu, vendar so najini pogledi na določene zadeve nasprotni in ima seveda vso pravico, da na svoj način vodi zadeve in je tudi prav, da se jaz umaknem ter nadaljujem svojo novo osebno in poslovno pot. Nove priložnosti čakajo povsod, če jih hočemo sprejeti.

Ob tej priložnosti bi se vam rada zahvalila za dosedanje dobro sodelovanje in verjamem, da bodo še možnosti za naše sodelovanje tudi v prihodnosti.«

V kratki izjavi je Nina Irt še zapisala, da bo do konca mandata na sejah občinskega sveta nastopala kot samostojna svetnica.

V zvezi z razlogi za odstop Irtove smo za komentar zaprosili tudi Marjana Šarca, ki je v telefonskem pogovoru povedal: »Najprej je bil lani problem, ker je bila prepričana, da bo predstavnica za stike z javnostmi moje predsedniške kampanje. Sam sem ocenil, da ne bo, saj imam do tega menda pravico. Potem je bilo vse narobe, zdaj pa je hotela kandidirati za poslanko v Državnem zboru, pa smo tudi rekli, da ne. To je razlog.«

Ob tem pa je Marjan Šarec še dejal: »Predvčerajšnjim mi je Irtova napisala e-mail, da se zahvaljuje, da izstopa ter da bo po pošti poslala še izstopno izjavo, ker je to pogoj za vstop v Novo Slovenijo in da ji je Tonin ponudil mesto kandidatke za poslanko.

Sem sem poklical Mateja Tonina, če je to res, vendar mi je dejal, da to ne drži, ampak da ga je Irtova sama prosila, nakar ji je včeraj baje povedal, da zanjo mesta tam ni.

Potem pa je bila včeraj ali predvčerajšnjim tudi pri Dušanu Papežu, ampak tudi tam ni bilo nič in tako naprej.«

Za potrditev informacije, da naj bi Nina Irt iz LMŠ prestopila v NSi, smo zaprosili Mateja Tonina, ki pa vsega skupaj ni želel komentirati, ampak je dejal, naj se v zvezi s tem obrnemo kar na Irtovo.  Prav tako nismo mogli preveriti informacije o morebitnem prestopu k Listi Dušana Papeža, saj se Dušan Papež trenutno nahaja v tujini.

Smo pa za komentar, o morebitnih prestopih v katero izmed drugih strank oz. list, zaprosili Nino Irt, ki je v zvezi s tem povedala: »Z Matejem Toninom, ki mi je ponudil možnost kandidature, smo se res nekaj pogovarjali o možnostih prestopa, vendar sem mu povedala, da bo vse preveč napeto in da bom raje počakala oz. se umaknila, da se vse skupaj nekoliko umiri, saj tovrstnih (političnih) matematičnih enačb ne razumem. Do konca mandata bom delo svetnice opravljala kot samostojna svetnica, v tem času pa bom lahko v miru premislila kako naprej.«

Nina Irt je v pogovoru obenem potrdila, da se je sestala tudi z Dušanom Papežem, vendar se, po njenih besedah, njuni pogovori niso nanašali na morebitni prestop v njegovo listo, ampak na druge teme.

Je pa ob tem Irtova dodala pokomentirala tudi navedbe Marjana Šarca: »Avgusta lani in že prej sem opozarjala vodstvo, da so svetniki zelo nezadovoljni z načinom posredovanja informacij in odnosom do njih.

Marjan (Šrec) je rekel, da so nesposobni, nezainteresirani… , pa sem rekla, da jih je sam izbral in da če hoče od njih aktivnosti, jih mora kot dober vodja motivirati, vendar je dejal, da se ne gre otroškega vrtca. Zato so imeli z menoj težave, ker sem kot vodja svetniške skupne LMŠ prenašala mnenja svetnikov, ne zato, ker nisem bila izbrana za njegovo PR-ovko.« ter dodala: »Seveda sem imela določena pričakovanja, da z njimi rastem tudi jaz, ker sem zaradi Marjana izgubila prejšnjo službo, ker tam ne morejo delati politično opredeljeni, kar je najbrž precej velika žrtev v življenju za napačnega človeka.«

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve