Naslovnica / Črna kronika / Obsežno iskanje pogrešanega Anžeta Jenka se nadaljuje
Foto: PGD Moste

Obsežno iskanje pogrešanega Anžeta Jenka se nadaljuje

Danes se je nadaljevala obsežna iskalna akcija pogrešanega 32-letnega Anžeta Jenka, v kateri je sodelovalo več kot 110 policistov, predstavnikov Civilne zaščite, gasilcev in vodnikov psov, ki so preiskali širše območje v smeri proti Šenturški gori in Cerkljanski dobravi.

Po podatkih, ki so nam jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so danes, okoli 10. ure dopoldne, policisti in predstavniki CZ Komenda ter prostovoljni gasilci gasilskih društev z območja občine Komenda, skupaj z enoto reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije,
policisti vodniki službenih psov in policisti konjeniki, pričeli z iskalno akcijo.

Cilj pregleda je bil tokrat usmerjen na širše območje Šenturške gore in Cerkljanske dobrave, ker pa del območja spada pod območje Policijske uprave Kranj, je v iskanju sodelovalo tudi 22 policistov, gasilcev in vodnikov psov za iskanje oseb z območja PU Kranj. Ti so iskanje na svojem območju zaključili okrog 16. ure, pogrešanega pa med iskanjem niso našli.

Na območju Policijske uprave Ljubljana je v iskanju sodelovalo okoli 95 oseb, pregledano pa
je bilo območje Občine Komenda vse do Tunjic, Cerkljanske dobrave, Lahovč, Nasovč, Zaloga ter Šenturške gore in okoliških vasi.

Žal jim pogrešanega Anžeta Jenka ni uspelo najti, iskalna akcija, v katero je bil vključen tudi helikopter, pa se je zaključila nekaj pred 18. uro.

Iskanje pogrešanega Anžeta in aktivnosti na terenu se bodo nadaljevale jutri.

Svojci in policisti lepo prosijo za pomoč pri iskanju pogrešanega 32-letnega Anžeta Jenka.

Anže je bil zadnjič viden v ponedeljek, 8. 1. 2018, v večernih urah. Vse, ki ste ga tega večera, ali pa kasneje, morda videli ali srečali, lepo prosimo, da nemudoma pokičeta Center za obveščanje na številko 112,  število Policije 113, ali njegovega očeta Igorja Jenka na telefonsko številko 041 741 756.

Anže Jenko je visok 180 cm, kakih 55kg, oblečen pa je v rjavo jakno in kavbojke.

Vsem se svojci že v naprej najlepše zahvaljujejo za vsakršno informacijo in pomoč pri iskanju.