Naslovnica / NOVICE / Obvestilo o potrjeni okužbi na OŠ Frana Albrehta in sumu okužbe v Vrtcu Antona Medveda

Obvestilo o potrjeni okužbi na OŠ Frana Albrehta in sumu okužbe v Vrtcu Antona Medveda

Obveščamo vas, da smo bili včeraj zvečer, 18. 3. 2020, seznanjeni z informacijo o okužbi s koronavirusom zaposlene osebe Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik. Zaposlena oseba je bila v šoli zadnjič prisotna 11. 3. 2020, takrat pa še ni kazala znakov okužbe.

O tem smo obvestili pristojne službe, skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Obveščeni so bili tudi zaposleni in starši.

V Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. Zaposlene smo opozorili, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo smo jim naročili, da pokličejo zdravnika oziroma zdravstveni dom občine, v kateri živijo.

Besedilo obvestila: Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

V Vrtcu Antona Medveda Kamnik sum na okužbo s koronavirusom zaposlene osebe

Obveščamo vas, da smo bili 18. 3. 2020, seznanjeni z informacijo o sumu na okužbo s koronavirusom SARS-CoV-2 zaposlene osebe v Vrtcu Antona Medveda Kamnik, ki je znake dobila na dan 14. 3. 2020. Vrtec Antona Medveda Kamnik je o sumu na okužbo nemudoma obvestil tudi Občinski štab Civilne zaščite, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje, ravno tako tudi zaposlene.

Zaposlena oseba ni imela stikov z otroki.

V Vrtcu Antona Medveda Kamnik so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. Zaposlene smo opozorili, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo smo jim naročili, da pokličejo zdravnika oziroma zdravstveni dom občine, v kateri živijo.

Besedilo: Vrtec Antona Medveda Kamnik