Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Trdo delo prineslo rezultat

Odbojka: Trdo delo prineslo rezultat

V dvanajstem krogu 2. DOL – zahod je druga ženska ekipa Calcit Volleyballa gostovala v Kranju in s 3:1 (-14, 23, 16, 18) premagala domači Triglav. Z zmago so se po točkah izenačile z Novim mestom, obe ekipi imata po enajst točk, vendar so Kamničanke še vedno devete. V prihodnjem krogu bodo v dvorani OŠ Toma Brejca gostile ekipo iz Žirovnice.

Prvi niz za mlade kamniške odbojkarice ni bil ravno obetaven, saj jim ni prav veliko uspevalo. Domače odbojkarice so brez težav prihajale do točk ter niz zanesljivo rešile v svojo korist. Toda v drugem nizu so varovanke Tanje Božinović zaigrale kot prerojene. Kranjčanke si nikakor niso mogle priigrati večje prednosti, na 22. točki je sledilo izenačenje. V končnici je Tjaša Gadža s svojimi servisi Kamničankam prinesla izenačenje v nizih. Zmaga v drugem nizu je gostujočim odbojkaricam dal krila. V tretjem so domači ekipi prepustile le šestnajst točk, z dobro igro pa so nadaljevale tudi v četrtem in prišle do nepričakovane, vendar zaslužene zmage. Z njo so se zdaj na prvenstveni lestvici izenačile z Novomeščankami, ki imajo zmago več, zato so odbojkarice Calcita še vedno na devetem mestu, toda s tremi točkami so ulovile priključek v boju za obstanek.

Začetek tekme ni bil najboljši in bala sem se, da nam spet ne bo uspelo prinesti delo s treninga na tekmo. Toda po zmagi v drugem nizu so se dekleta le osvobodile krča. Tretji in četrti niz so odigrali z manjšimi nihanji, sicer pa so ves čas igrale zelo zanesljivo. Ko nam je vzdušje s treninga uspelo prenesti na tekmo, smo le prišle do igre, kakšno smo si želele. Raznovrstni napadi in odlična igra v obrambi so onemogočili nasprotnika, da bi bil učinkovit v svojih namenih. Z novimi tremi točkami ostajamo v boju za obstanek, kar je bil pred začetkom sezone tudi cilj naše mlade ekipe,“ je bila zadovoljna z igro svojih varovank trenerka Kamničank Tanja Božinović, ki je tokrat lahko računala tudi na Majo Forštnarič.

Za Calcit Volleyball II so v Kranju igrale:Tina Novak, Špela Lazar, Ana Špoljarič, Veronika Beznik, Eva Pogačar, Neža Ladinik – libero1, Tjaša Gregorinčič, Tjaša Gadža, Lara Koritnik – libero2, Maja Forštnarič0 Neža Repnik, Patricija Porovne Černe, Sara Sitar.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič

Izidi 12. kroga 2. DOL – zahod
http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_2ZZ/2014_2ZZ_rezultati