Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita brez izgubljenega niza premagale GEN-I Volley

Odbojkarice Calcita brez izgubljenega niza premagale GEN-I Volley

Odbojkarice Calcita Ljubljane nadaljujejo svoj zmagoviti niz v modri skupini. Tokrat so v dvorani Tivoli v tekmi 6. kroga modre skupine 1. DOL za ženske prvič v letošnji sezoni brez izgubljenega niza premagale novogoriške odbojkarice. V soboto se bodo v dvorani na Galjevici pomerile z UOK Vitalom Ljubljano.

Calcit Ljubljana – GEN-I Volley 3:0 (18, 18, 17)

Na prvi tekmi modre skupine so odbojkarice GEN-I Volleyja, ki so v rednem delu državnega prvenstva doma že premagale aktualne državne prvakinje, odščipnile točko calcitovkam, ki tudi zaradi tega navkljub minimalni zmagi nad Novo KBM Branikom za bankirkami še vedno zaostajajo za dve točki. Že zato je bil motiv v domači ekipi toliko večji,

Domače odbojkarice, ki so tekmo začele z Ilko van de Vyver, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Eleno Kučej, Tino Grudino, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo so si v prvem nizu z boljšim servisom do prvega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti, ki so jo z dobrim napadom do drugega povečale še za točko. Z zvito potezo Ilke van de Vyver je bilo že 19:11, tudi po še drugem polminutnem odmoru Luigija Schiavona pa se razmerje moči do konca niza ni več spremenilo. Novogoričanke so se še približale na pet točk zaostanka (15:20), vseh upov po preobratu pa je bilo konec po treh zaporednih točkah domače ekipe za novo vodstvo z osmimi točkami razlike (23:15), zmago je potrdila Olivera Kostić.

Drugi niz se za domačo ekipo ni začel tako uspešno kot prvi, tudi po zaslugi borbenih gostij, pa tudi zaradi nekaterih nesporazumov med Van de Vyverjevo in soigralkami, vendar so po točki Kostićeve calcitovke na prvi tehnični odmor le odšle s točko prednosti. Z asom van de Vyverjeve je bilo že 18:12 za letošnje udeleženke lige prvakinj, ki se jim je taki nasmihala zmaga tudi v drugem nizu. Z blokom Slavine Koleve so domačinke prišle do prve zaključne žoge, tako kot prvega je tudi drugega zaključila Kostićeva.

V tretjem nizu so calcitovke povedle s 7:2, s tremi zaporednimi točkami Polone Marušič, dve je dosegla z asom, in uspešnim napadom Teje Kolbl so se Novogoričanke domačinkam približale na točko zaostanka. Še ne 17-letna Polona Marušič je imela največ zaslug, da so gostje tudi do drugega tehničnega odmora držale korak z domačo ekipo, ki v napadu ni bila več tako prodorna kot v prvih dveh nizih. Toda z asom Monike Potokar je bilo 19:15, gostjam pa ni več pomagal niti polminutni odmor, kajti po treh zaporednih napakah Novogoričank je bil njihov zaostanek že sedem točk (15:22). Tekma je bila s tem odločena, spet pa je zadnjo točko dosegla Kostićeva.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Tokrat v naši igri ni bilo večjih nihanj in s te strani sem lahko zadovoljen, seveda pa bi bile lahko nekatere stvari še boljše. Toda v letošnji sezoni Novogoričank še nismo premagali s 3:0, ampak s tem se ne smemo zadovoljiti. V soboto nas v Vitalom čaka nova tekma, ki nam bo služila tudi kot priprava na zaključni turnir srednjeevropske lige.«

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec