Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita na hitro ugnale Mislinjčanke

Odbojkarice Calcita na hitro ugnale Mislinjčanke

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v dvorani na Galjevici v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga 1. DOL za ženske premagale Mislinjo s 3:0 (9, 19, 15). V soboto, 11. februarja, bodo varovanke Nicole Negra, ob 19. uri gostovale v Žirovnici pri Zgornji Gorenjski.

Calcit Volleyball – Mislinja  3:0 (9, 19, 15)

Ljubljana – Športna dvorana Galjevica, gledalcev 30, sodnika: Srša (Ljubljana), Brčinovič (Žirovnica).

Calcit Volleyball: Grudina, Božič 2, Mihevc, Blažič 4, Pahor – libero, Igličar 14, Zaplotnik 9, Kostić 8, Jerala – libero, Turk 4, Koleva 10, Van de Vyver. Trener: Nicola Negro.

Mislinja: Penica – libero, Gams 3, Lužnik, Manojlovič 1, Lekše 8, Hasić 10, Proševa. Trener: Urban Oder.

Slovenske državne prvakinje so po četrtem porazu z Novo KBM Branikom v letošnji sezoni v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga po 62 minutah igre premagale Mislinjčanke, ki so se že zdavnaj sprijaznile s tem, da bodo v prvoligaški konkurenci plesale le eno sezono. Calcitovke so prevladovale v vseh elementih igre, domači trener Nicola Negro pa je lahko priložnost za igro ponudil tudi igralkam, ki so na zadnjih tekmah manj igrale.

Mislinjčanke so dvoboj v Ljubljani začele z vodstvo 1:0, nato pa so domačinke na servis Mojce Božič nanizale osem zaporednih točk, ob drugem tehničnem odmoru pa se je njihova prednost po dveh zaporednih točkah Slavine Koleve povečala na plus deset. Tudi v nadaljevanju niza so domače odbojkarice brez težav prihajale do točk, do vodstva z 1:0 v nizih pa so prišle po enajsti lastni napaki varovank Urbana Odra.

Čeprav tudi začetek drugega niza za gostujočo ekipo ni obetal veliko dobrega, saj je po uspešnem napadu Olivere Kostić zaostajala že za osem točk (14:6), je do konca niza le vzpostavila ravnotežje na igrišču. Zmaga domačink sicer ni bila nikoli ogrožena, najbližje so ji Mislinjčanke prišle po točki Lejle Hasić (15:19), vendar so gostje v drugem nizu pustile veliko boljši vtis kot v prvem nizu.

V tretjem nizu so gostje korak s calcitovkami držale do zaostanka dveh točk (8:10). Ana Zaplotnik je nato s tremi zaporednimi točkami, od tega je dve dosegla z asom, poskrbela za prvo občutnejše vodstvo Calcit Volleyballa (14:8). Blokerka domače ekipe se je izkazala tudi v končnici niza, ko je z novo serijo odličnih servisov zapečatila usodo gostij.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec