Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji Calcita z zmago v četrtfinale pokala Slovenije

Odbojkarji Calcita z zmago v četrtfinale pokala Slovenije

Odbojkarji Calcit Volleyballa so na povratni tekmi osmine finala pokala Slovenije v svoji dvorani s 3:0 (18, 16, 15) premagali SIP Šempeter, ki so ga s 3:1 premagali že v gosteh. V četrtfinalu se bodo kamniški odbojkarji najverjetneje pomerili s Salonitom, že v soboto pa bodo v šestem krogu 1. DOL za moške ob 19. uri gostili Panvito Pomgrad.

Calcit Volleyball – SIP Šempeter 3:0 (18, 16, 15)

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 4, T. Štern 11, Štalekar, Vidmar 7, Štembergar Zupan 7, Brulec 1, Lakner 7, Kotnik 8, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic 1. Trener: Marko Brumen.

SIP Šempeter: Marovt 3, R. Zupanc 6, Ž. Zupanc 8, Robida, Odeer 2, Kos, Pokeršnik 10, Majer, Udrih, Kranjc, Markovič 3, Javornik 5, Javornik 1, Vrhunc 1, Hrastovec – libro. Trener: Sebastjan Cilenšek.

Na prvi tekmi osmine finala pokala Slovenije so Šempetrani v prvih dveh nizih namučili Kamničane in jim odvzeli tudi niz. Na povratni tekmi v njihovi igri ni bilo prave energije, tekma pa se je, podobno kot v 1. krogu državnega prvenstva končala v dobri uri.

Prvi niz je bil odločen praktično že do drugega tehničnega odmora, saj so si domači odbojkarji priigrali nedosegljivih deset točk prednosti. Do konca niza so gostje svoj zaostanek nekoliko znižali in bili do pete točke drugega niza skupaj z domačini, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Na servis Domna Kotnika so Kamničani prišli do sedmih točk prednosti (19:12), na servis Janija Konjedica, ki je v končnici drugega niza zamenjal Jana Brulca že do devetih (23:14). Z blokom Jureta Laknerja so se Calcitovci že uvrstili v četrtfinale.

V tretjem nizu je na podaji ves čas igral Konjedic, Tončka Šterna je na mestu korektorja zamenjal Andrej Štembergar Zupan, Kamničani pa so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk. Z blokom Žana Novljana, ki je skupaj dosegel štiri bloke, je Calcit Volleyball še tretjič v letošnji sezoni premagal Šempetrane.

V četrtfinalu bodo varovanci Marka Brumna najverjetneje igrali s Salonitom, ki je na prvi tekmi osmine finala s 3:0 doma premagal Brezovico, tako da bi njihova povratna tekma 4. novembra morala biti le formalnost. Prva tekma četrtfinala je na sporedu 25. novembra, povratna bo 14 dni pozneje v Kamniku.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec