Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji s točko korak bližje cilju

Odbojkarji s točko korak bližje cilju

Odbojkarji Calcit Volleyja so v Pliberku na prvi tekmi zadnjega turnirja srednjeevropske lige izgubili z domačo ekipo Posojilnica Aich/Dob z 2:3 (23, 18, -19, -19, -14). Kamničani so se sicer že uvrstili na zaključni turnir, v soboto ob 19. uri pa se bodo pomerili še z madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarcika.

Posojilnica Aich Dob – Calcit Volley  3:2  (-23, -18, 19, 19, 14)

Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 350, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

Posojilnica Aic/Dob: Siewierski 7, Petraš 23, Hruška 13, Krol 18, Steiner (L), Michel 1, Vuorinen, Rainer 1, Pušnik, Wiese 19, Koncilja. Trener: Matjaž Hafner.

Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Golob (L), Novljan 15, Ratek, Gil 12, Vidmar 11, Okroglič 12, Štalekar 67, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 1, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Pred začetkom letošnje sezone sta se ekipi Posojilnice Aich/Doba in Calcit Volleyja že pomerili na pripravljalnem turnirju za pokal Kamnika. Takrat so bili boljši varovanci slovenskega trenerja Matjaža Hafnerja, ki bodo 9. in 10. marca tudi domačini zaključnega turnirja letošnje srednjeevropske lige.

Med tednom so kamniški odbojkarji v domačem prvenstvu morali še tretjič v letošnji sezoni priznati premoč ACH Volleyju, vendar so na trenutke prikazali dobro igro, ki so jo prikazali tudi v večjem delu uvodnega niza v Pliberku. Po zaslugi Primoža Vidmarja, ki je dosegel štiri zaporedne točke, so domačinom pobegnili na 10:7, tri točke prednosti pa so imeli tudi ob drugem tehničnem odmoru. Z blokom Lukasza Wieseja so domačini pred vstopom v samo končnico niza povedli z 22:21, toda po seriji lastnih napak domače ekipe so se vodstva z 1:0 veselili Kamničani.

V drugem nizu je ves čas prevladovala kamniška ekipa, ki je bila veliko boljša predvsem v bloku. Prav z asom Radoslava Gila, ki je v četrtek slavil svoj 21. rojstni dan – v soboto pa bo 21 let star Jure Okroglič – so Kamničani domačinom pobegnili za sedem točk (15:8). Še bližje uspehu so bili po bloku Žana Novljana, saj je bilo na semaforju že 19:11 za Calcit Volley, vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdil Vidmar.

Po dobri igri v drugem nizu so v tretjem kamniški odbojkarji popolnoma popustili. Predvsem to velja za sprejem in napad, v bloku pa nikakor niso zaustavili razigranega Michala Petraša, ki je bil zanje nerešljiva uganka. Do odločilne prednosti so odbojkarji iz Doba prišli na servis Michala Hruške, ko so prednost dveh točk (15:13) povečali na plus sedem (20:13), ki so jo ohranili do konca niza.

Tudi v tretjem nizu so Kamničani nadaljevali s spremenljivo igro. Z dvema napadoma Wieseja so domačini prišli do treh točk prednosti (10:7), takšna pa je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko je Jure Okroglič izenačil na 17:17, je vse dišalo po preobratu, toda po polminutnem odmoru je ekipa Posojilnice Doba dosegla štiri zaporedne točke, vse dvome o zmagovalcu četrtega niza pa je z asom rešil Hruška.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla v petem nizu, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu, po menjavi strani pa so domačini prvi povedli z dvema točkama prednosti (9:7). Na enajsti točki so kamniški odbojkarji z blokom Okrogliča izid spet izenačili, z napadom Saše Štalekarja pa so povedli s 13:12, a so bili v končnici bolj zbrani varovanci Matjaža Hafnerja, ki so se veselili dveh točk, medtem ko je Calcit Volley osvojil eno in bo v soboto moral premagati Kazincbarciko, da se bo na zaključnem turnirju v polfinalu izognil ACH Volleyju.

Omeniti velja kar 12 točk kamniškega organizatorja igre Radoslava Gila, ki se je izkazal s petimi asi in sedmimi točkami v napadu, v bloku pa sta bila s po petimi najboljša Sašo Štalekar in Jure Okroglič. V domači ekipi je bil najboljši Michal Petraš s 25 točkami.

Napisal: Miha Štamcar