Naslovnica / ŠPORT / Odlične igre v dvojicah in nove kolajne za kamniške kegljače in kegljačice
Bronasti tandem Jakob Jančar in Jure Starman

Odlične igre v dvojicah in nove kolajne za kamniške kegljače in kegljačice

Pretekli vikend je bilo odigranih kar nekaj državnih prvenstev, na katerih so kamniški kegljači in kegljačice ponovno blestele. Lahko bi tudi rekli, da smo v Kamniku postali specialisti za igre dvojic na državnih prvenstvih, in tudi na svetovnih oz. evropskih prvenstvih.

V soboto, 16.12.2017 je v Novi Gorici in Kamniku  potekalo člansko državno v Tandemu. Moški so se pomerili v Novi Gorici, ženske pa so odigrale prvenstvo v Kamniku. V obeh konkurencah je imel KK Calcit Kamnik po 3 pare.

V moški konkurenci so nastopali pari: Andraž Babnik in Matej Turk, Damjan Hafnar in Janže Lužan ter Jure Starman in Jakob Jančar. Najuspešnejša kamniška dvojica letošnjega državnega prvenstva sta bila Jure Starman in Jakob Jančar, ki sta z izjemno dobro igro prišla do polfinala, kjer sta po zelo kvalitetnem in izenačenem dvoboju izgubila in na koncu osvojila odlično 3. mesto. Končno 11. mesto sta osvojila Matej Turk in Andraž Babnik, 12. mesto pa sta si prikegljala Janže Lužan in Damjan Hafnar.

Tudi v Kamniku je bila dvojica Tadeja Kokalj in Lidija Pirman zelo blizu kolajnam, toda kljub najboljšima nastopoma na dveh stezah sta imeli Lidija in Tadeja nekaj manj sreče pri dodatnih dveh metih za napredovanje v polfinale. Končali sta na odličnem 5. mestu, kolajna pa je bila tako blizu, a žal le 2 keglja predaleč. Zelo blizu kolajn je bila tudi dvojica Irena Koprivc in Noemi Živkovič, ki sta na koncu osvojile 7. mesto. Tea Repnik in Tamara Pevec pa sta končali z nastopi že v kvalifikacijah in končali na 20. mestu.

Mešani tandem Jakob Jančar in Tea Repnik.

V nedeljo, 17.12.2017 pa je v Medvodah potekalo tudi mladinsko državne prvenstvo v Tandem Mix-u, kjer sta nas z novim uspehom razveselila Jakob Jančar in Tea Repnik, ki sta osvojila 3. mesto med mladinskimi pari.

Odličen vikend za kamniško kegljanje. Čestitke vsem za odlične borbe in lepe uspehe!

Peter Jantol