Naslovnica / NOVICE / Odprite šole! – Miren protest za odprtje šol se je včeraj odvil tudi v Kamniku

Odprite šole! – Miren protest za odprtje šol se je včeraj odvil tudi v Kamniku

Tako kot v številnih drugih slovenskih mestih, se je manjši miren protest v podporo zahtevam za odprtje šol in normalizacijo pouka včeraj zvečer odvil tudi v Kamniku.

Spontanega kamniškega protesta, ki je sledil zgledu glasnih zahtev številnih staršev in učencev iz cele države, se je sinoči udeležilo kakih trideset protestnic in protestnikov, ki so se ob 17. uri zbrali pri OŠ Toma Brejca, se podali na par simboličnih protestnih krogov okrog šole ter na koncu pred zaprtimi šolskimi vrati odložili transparente z zahtevami, da se šole ponovno odprejo za vse učenke in učence.

Kamniški spontani protest morda sicer res ni bil tako množičen, kot v nekaterih drugih slovenskih mestih, je pa vseeno na simpatičen način opozoril na stiske in težave učenk in učencev, ki jim je že nekaj mesecev na voljo zgolj pouk na daljavo. Protest in protestniki, med katerimi so bili stari in mladi, je med naključno mimoidočimi vzbudil kar precej zanimanja, simpatij in pozornosti, marsikdo od mimoidočih pa se je protestu z veseljem, vsaj za nekaj trenutkov, pridružil tudi sam.

 

Zahteve po odprtju šol in normalizaciji pouka pa je v Kamniku že nekaj časa moč zaslediti tudi na kakem kamniškem oknu ali balkonu, če bodo morali otroci šolo povečini obiskovati zgolj na daljavo in prek spleta, pa utegne biti tovrstnih kamniških oken in balkonov kmalu še precej več.

V Kamniku bo sicer danes pouk za učence prve triade potekal normalno, saj so pristojni uspeli zagotoviti pogoje, da bodo kamniški pedagoški delavci lahko hitro testiranje opravili še pred začetkom pouka.