Naslovnica / Črna kronika / Onesnaženje v Podgorju

Onesnaženje v Podgorju

Zaenkrat še neznani občan Podgorja, ki mu za vrat dihajo tudi policisti, je včerajšnji svetovni dan voda »proslavil« z izlitjem barv in lakov oz. razredčila v kanalizacijski sistem, vonj po topilih pa je moč zaznati še danes.

Včeraj zvečer so bile kamniške urgentne službe obveščene, da so občani Podgorja zaznali močan vonj po barvah oz. lakih, ki se je, nekoliko nižje od cerkve, širil iz kanalizacijskega omrežja.

Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali širšo okolico ter opravili meritve nevarnih plinov, vendar je vonj po organskih topili tekom intervencije upadal.

Posredovali so tudi delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki so na več odsekih sprali jaške, pri čemer se je iz le-teh širil izrazit vonj po barvah in lakih.

Intervencijo so spremljali tudi policisti PP Kamnik, ki bodo z zbiranjem informacij poskušali izslediti neozaveščenega in nepremišljenega onesnaževalca, ki se je praznovanja svetovnega dneva voda predstavljal povsem napačno, z zlivanjem nevarnih odpadkov v kanalizacijo, pa povzročil onesnaženje in najbrž tudi škodo.

Barve, laki, topila, naftni derivati in podobni nevarni odpadki namreč ne sodijo v kanalizacijski sistem, saj lahko le-tega poškodujejo ter povzročijo še večje onesnaženje, da možnost eksplozije in požara sploh ne omenjamo.

Očitno pa je občan v kanalizacijsko omrežje zlil večjo količino nevarnih snovi, ali pa ponovno, saj so bile kamniške urgentne službe, kljub včerajšnjemu izpiranju kanalizacijskega sistema, danes dopoldne znova obveščeni, da se po Podgorju pnovno širi vonj po organskih topilih oz. barvah in lakih.