Naslovnica / NOVICE / Orleki so z Golico zaključili samostansko veselico

Orleki so z Golico zaključili samostansko veselico

Predzadnji dan Kamfesta je postregel z obilo glasbe in plesa ter tudi zabavnim Čušinovim pridiganjem, da ni bilo veselice brez Golice, pa so poskrbeli Orleki.

Za razliko od prejšnjih dni, si je otroški oder včeraj nekoliko odpočil, saj se je otrokom namenjeno dogajanje, s plesno predstavo plesalk in plesalcev Kazine preselilo na križišče pred pošto, kjer je vendarle nekoliko več prostora za uganjanje plesnih in akrobatskih vragolij.

Nekako v istem času je v parku Evropa že zacvrčalo in zadišalo, saj se je tamkaj odvil še eden izmed letošnjih Kul petkov, ki so se prav dobro prijeli, za veselo godbo pa so tokrat skrbeli člani zasedbe Kontraband.

Da ne bi prišlo do kakšnih neljubih kloštrskih zamer, je v festivalskem utripu včeraj zaživel tudi vrt frančiškanskega samostana, kjer je, nekoliko po svoje, predvsem pa nadvse zabavno, v veselje obiskovalcev predstave pridigal Čušin.

Oder mekijskega samostana so sinoči zavzeli knapovski etno rokerji Orleki, ki so, v svojem značilnem slogu pripravili prav luštno veselico, ki so jo, za lepši zaključek dneva, zašpilili z Golico.

Malograjsko pobočje in hiše okrog njega, pa so se sinoči tresle ob precej glasnih drotnpraskarskih podvigih zasedb China Trafic in Niki Louder, zavoljo česar okoliški prebivalci še danes strahoma hodijo okrog svojih starih hiš in opazujejo, če jim je, zaradi glasnega nažiganja, morda kje odpadel omet oz. so se v stenah pojavile kake nove razpoke.

Kot že nekaj večerov zapored, je bilo bolj umirjeno na večerni projekciji slovenskega filma Gajin svet, kjer je bilo stolov in prostora domala premalo za vse, ki v Kamniku pogrešajo kino.

S prireditvami, ki bodo na sporedu danes, se bo letošnji Kamfest zaključil, mestne ulice pa si bodo, vsaj do Dnevov narodnih noš, odpočile v običajnem mrtvilu.

Fotoutriniki 8. dne festivala Kamfest 2019