Naslovnica / KULTURA / Osem ljubezenskih spevov in pesem obupa – Razstava keramik Tanje Sokolov Boh v galeriji Dika

Osem ljubezenskih spevov in pesem obupa – Razstava keramik Tanje Sokolov Boh v galeriji Dika

V galeriji Dika na Maistrovi ulici je bila sinoči odprta razstava keramik Tanje Sokolov Boh.

Obiskovalce odprtja razstave je v imenu gostiteljev, Likovnega društva Senožeti, najprej pozdravila predsednica društva Daniela Šraj, ki je ob tem razkrila, da je razstava keramik Tanje Sokolov Boh, pravzaprav prva kiparska razstava v galeriji Dika.

 

O razstavljenih delih in ustvarjanju avotorice, je spregovoril je mentor Tanje Sokolov Boh, Janez Zalaznik, ki je ob tem, med drugim, dejal: “So likovni umetniki, ki svojih del ne opremijo z naslovi, ker se jim to zdi bodisi nepotrebno ali pa, prav nasprotno, nujno, da ne bi gledalca z naslovom zapeljali proč od čiste vizualne senzacije. Na drugem polu pa marsikateri umetnik naslov jemlje kot del celotne likovne podobe in je ta zato nezamenljiv in nujen. Ustvarjalka Tanja Sokolov Boh spada med slednje. Njena keramična dela, sicer že sama po sebi zanimiva in vizualno dražljiva, z naslovi pridobijo dodatno razsežnost, nemalokrat duhovito in večplastno…”

Zbrane na odprtju razstave je nagovoril tudi župan Matej Slapar, ki je obenem razstavo tudi uradno odprl.

 

Razstava keramik Tanje Sokolov Boho bo dprta do 16. februarja 2019, in sicer vsak četrtek in petek od 15. do 17. ure ter vsako soboto od 10. do 13. ure.

Katja Vavpetič

 

X