Naslovnica / ŠPORT / Oslabljene odbojkarice so doma izgubile proti ekipi Brčkega

Oslabljene odbojkarice so doma izgubile proti ekipi Brčkega

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga ženske srednjeevropske lige doma izgubile proti ekipi Bimal-Jedinstvo Brčko z 1:3 (20, -23, -23, -18). To je bila njihova zadnja tekma v letu 2019 v tem tekmovanju, v sredo, 18. decembra, se bodo v Kladnu na Češkem pomerile z ekipo PVK Olymp Praga na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge.

Calcit Volley – Bimal-Jedinstvo Brčko  1:3 (20, -23, -23, -18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Stipaničev Matečić, Rajković (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Zbičajnik 1, Mihevc 2, P. Marušič 15, Š. Marušič, Mihalinec (L), Vovk 9, Zatković 19, Janežič (L), Jerala 7, Kaker 7. Trener: Gregor Rozman.

Bimal-Jedinstvo Brčko: Babić 2, Biberdžić 1, Kenjalo, Radović3, Vukoje, Gajić 9, Vujičić (L), Karać 4, Dragović, Popović (L), Vajdova 13, Radisković 29, Husić 9. Trener: Smail Pezerović.

Za kamniške odbojkarice je bila to zadnja tekma pred svojimi navijači letos, zato je bil njihov motiv še toliko večji, Ob tem je bilo po nekaj zadnjih porazih vse bolj vprašljivo tudi njihovo mesto na zaključnem turnirju, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici. Pred tekmo z najboljšo ekipo Bosne in Hercegovine, ki so imele točko manj, so bile tretje.

Čeprav so Kamničanke v dvoboj z ekipo iz Brčkega brez Katje Mihalinec, ki je sicer bila v postavi ter Lucy Charuk in Olivere Brulec Kostić, se to v njihovi igri v prvem nizu ni prav nič poznalo. Z natančnimi servisi so povzročale težave sprejemalkam gostij, v napadu so bile učinkovite Eva Zatković, Ana Marija Vovk, v bloku pa so zaustavile Andjelko Radisković, najbolj učinkovito napadalko srednjeevropske lige. Vse to jim je prineslo vodstvo z desetimi točkami prednosti (14:4). V nadaljevanju niza se je v gostujoči ekipi razigrala Radiskovićeva, vendar se na manj kot štiri točke zaostanka nikoli niso približale, pa še to, ko je bilo praktično že vse odločeno. Niz se je končal z napako gostij na servisu.

Drugi niz se ni začel po željah domače ekipe, ki je »padla« na sprejemu, ob Radiskovićevi je bila v napadu nevarna še Ivana Radović, za nameček tudi kamniški servis ni bil več tako učinkovit kot večji del prvega niza. Gostujoča ekipa jim je pobegnila za pet točk (10:5), ki jo je uspešno branila vse do izida 18:13, čeprav so se jim domačinke že približale na dve točki zaostanka (13:15). Z boljšim servisom, najprej Nine Kotnik, nato pa še Tine Kaker, so Kamničanke svoj zaostanek znižale le na točko (18:19), vendar do izenačenja ni prišlo. Drugo zaključno žogo je z blokom izkoristila Ana Gajić.

S točko Aleksandre Vajdove je Jedinstvo v tretjem nizu povedlo s 5:1, z blokom Amire Husić že z 11:5, čeprav je bilo vmes le še 6:5. Državne prvakinje BiH so vodile tudi še 17:11, do manjšega preobrata pa je prišlo po rdečem kartonu Smaila Pezerovića pa so se jim domačinke približale na dve točki zaostanka (15:17), nato pred vstopom v samo končnico niza le na točko (20:21). Toda podobno kot v drugem nizu do popolnega preobrata ni prišlo, saj Radiskovićeva rešila vse dvome o zmagovalkah drugega niza.

Odlična Radiskovićeva je imela največ zaslug, da so gostje zaostanek dveh točk (4:6) pretvorile v vodstvo z 9:6, saj je s svojimi servisi povzročala težave domačim sprejemalkam, na mreži pa je njeno dobro delo unovčila podajalka Amira Husić. Ko je Vajdova z blokom zaustavila Zatkovićevo, so Kamničanke zaostajale že za štiri točke (8:12), do konca niza, s tem pa tudi tekme, pa zaostanka niso več izničile. Andjelka Radisković s kar 29 točkami je bila nerešljiva uganka za kamniško ekipo, ki jo čaka še hud boj za uvrstitev na zaključi turnir srednjeevropske lige.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Začeli smo dobro, nadaljevanje žal ni bilo več tako uspešno. V prvem nizu smo dobro servirali, gostje nekaj slabše sprejemale, vedeli pa smo, kakšna ekipa so. Imajo stabilen sprejem in ko jih s servisom nismo več odmaknili od mreže, je ob njihovi dobri podajalki naših upov po boljšem izidu bilo konec. V drugem in tretjem nizu v končnici nismo našli pravi rešitev, v četrtem pa smo popolnoma popustili.«

Smail Pezerović, trener Bimal-Jedinstvo Brčko: »Ko so igralke videle, da v ekipi Calcit Volleyja ni Kostićeve in Charukove, so verjetno mislile, da bo zmaga prišla sama od sebe. Domačinke so to izkoristile in zasluženo prišle do zmage, na srečo pa je bilo naše nadaljevanje veliko boljše. Zmanjšali smo število lastnih napak, popravili svoj servis, zaigrali bolj učinkovito v napadu in prišli do pomembne zmage, s katero smo veliko bližje zaključnemu turnirju.«

Calcit Volley