Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Pozivi in pobude / Peticija za prepoved tovornega prometa na cesti Kamnik – Črnivec

Peticija za prepoved tovornega prometa na cesti Kamnik – Črnivec

Na spletu se je včeraj pojavila peticija v kateri podpisniki od pristojnih zahtevajo prepoved in umiritev tovornega prometa na cesti Kamnik-Stahovica-Črnivec. Podpisniki peticije, poleg prepovedi tovornega prometa skozi dolino Črne, zahtevajo tudi umiritev tovornega prometa ter prepoved vožnje za tovorna vozila na na relaciji Kamnik – Stahovica.

Peticija je obrazložena z besedami: “Zaradi povečanega tovornega prometa v zadnjih  letih, je v dolini Kamniške Bistrice in Črne, na relaciji Kamnik-Stahovica-Črnivec ogrožena prometna varnost občanov ter zdravo življenjsko okolje, do katerega imamo pravico po 72. členu Ustave RS.

Prometni znak za omejitev tovornega prometa nad 7,5 ton na Stahovici za smer Črnivec je pred leti »izginil«, pojavil se je prometni znak  Prepovedan  promet za motorna vozila, ki vlečejo priklopno vozilo, razen lahkega ali bivalnega polpriklopnika. Kljub omejitvam se dnevno pojavljajo kršitve.

Podpisniki peticije zahtevamo od Ministrstva za infrastrukturo in prostor-Direkcije za ceste Republike Slovenije (DRSC) ter Ministrstva za notranje zadeve-Policije, da uvede takojšnjo umiritev tovornega prometa na relaciji Kamnik (križišče obvoznica-Cankarjeva cesta)-Stahovica ter prepoved  tovornega prometa na relaciji Stahovica –Črnivec.”

Podpisniki peticije, s prvo podpisano Barbaro Brajer Humar, pristojnim predlagajo naslednje ukrepe:

  1. PREPOVED TOVORNEGA PROMETA SKOZI DOLINO ČRNE na cesti  Stahovica-Črnivec-Gornji Grad s prepovedjo vožnje za promet tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.5 ton

  2. UMIRITEV TOVORNEGA PROMETA V DOLINI KAMNIŠKE BISTRICE na cesti  Kamnik (križišče obvoznica-Cankarjeva cesta)-Stahovica

  3. PREPOVED VOŽNJE ZA TOVORNA VOZILA OD 22 DO 6 URE vsak dan na relaciji Kamnik (križišče obvoznica-Cankarjeva cesta)-Stahovica

  4. PREPOVED VOŽNJE ZA TOVORNA VOZILA preko vikenda na relaciji Kamnik (križišče obvoznica-Cankarjeva cesta)-Stahovica.

peticija1

Peticijo najdete na strani: www.pravapeticija.com
Foto: Peticija za prepoved tovornega prometa na cesti Kamnik-Črnivec

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve