Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralca: Nevarna šolska pot v Kamniku

Pismo bralca: Nevarna šolska pot v Kamniku

Na e-mail uredništva smo prejeli pismo bralca Tadeja Kortana, ki je, zaradi pomislekov ob gradnji novih povezovalnih kolesarski poti, pisal županu Mateju Slaparju ter ga v pismu okrcal zaradi, po njegovem mnenju, nevarne šolske poti.

 

Spoštovani gospod župan!

Opazil sem, kako se zadnje čase občina Kamnik, tudi preko lokalnega portala kamnik.info, hvali, kako je uredila nove kolesarske poti. Žal je resnica drugačna.

Zelo sem razočaran, da šolska pot proti OŠ Toma Brejca ostaja gradbišče. Tako se morajo otroci, ki hodijo v šolo ob Ljubljanski cesti namesto po pločniku sprehajati po prometni cesti. Zakaj tega niste uredili do začetka novega šolskega leta (na dan, ko ste slikali “čudovito novo pridobitev v Kamniku” nekoliko nižje in se s tem pohvalili)? Takrat ste vi in lokalni mediji zamolčali, da je narejena le polovica dela. Ostalo ostaja razsuto gradbišče, ki otroke na poti v šolo sili, da hodijo po prometni cesti Ljubljana-Kamnik. Je to standard prometne varnosti v naši občini? Nagnati otroke na cesto?

Razumem, da mogoče gradbena dela včasih trajajo dlje časa, ampak kot nekdo, ki redno hodi tam mimo, vam povem, da se delavci KPK nikakor ne trudijo, da bi to čimprej dokončali. Čez vikend gradbišče sameva in čeprav je bilo te dni lepo vreme, gradbišče ob 15ih že sameva. Potem pa se vsi skupaj hvalite, kako vse dokončate hitro in učinkovito. Upam, da bodo dela končana, preden bo katerega od otrok povozil avto.

Pri tem naj dodam, da po mojem mnenju ta odsek pri križišču z Ljubljansko cesto sploh ni bil nujno potreben nove ureditve. Denar ste vrgli stran. Bolj potrebna je kolesarska steza ob pločniku mimo knjižnice, kjer je pločnik preozek že za dva pešca, ki se srečata. Ampak tam se ne dela nič.

To pošiljam tudi medijem, da bodo ti videli tudi drugo plat te “čudovite nove pridobitve” kolesarskih poti.

Želim vam uspešen dan,
Tadej Kortan