Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralke: Križi in težave obiskovalcev Velike planine

Pismo bralke: Križi in težave obiskovalcev Velike planine

V naše uredništvo smo prejeli pismo Brigite Krisper iz Ljubljane, redne obiskovalke Velike planine, v katerem opisuje težave in težavice obiskovalcev Velike planine, hkrati pa pristojne poziva, da čim prej uredijo nastale razmere.

Spoštovani!

Sem redna obiskovalka Velike planine. Pozimi, ko je snega do trebuha, spomladi ko je planina vijolična in vse leto, ko se pase živina. Imajo pa planinci kar nekaj težav s postrežbo na Zelenem robu. Včasih so bili v domu zelo prijazni in gostoljubni ljudje, sedaj pa je nastal problem z osebjem oz. strežbo. Vse gre zelooooo počasi, planinci z otroki, ki so žejni in  lačni ter njihovi starši pa čakajo na sok ali kaj drugega tudi do pol ure ali več, če pa vprašaš ali lahko dobim vsaj sok vnaprej za otroke, pa je odgovor “počakajte, da pridete na vrsto” in tako čas teče zato se največkrat odpravijo naprej v  druge postojanke. Med tem pa se za šankom prav počasi obrača lepa deklica. Zato gredo naprej, kjer so hitro in prijazno postreženi z nasmehom.

Drugi problem pa je cesta. oz. parkirišče na Ravneh. Ne vem zakaj, vendar mislim, da je lastnik tega kamnoloma brez vednosti občine in dovoljenja skopal globok jarek ob cesti, tako da lahko pride tudi do nesreče ob srečanju še posebno če pride avtobus ali kakšno večje vozilo, ki gre na parkirišče Ušivec. Prosim v imenu vseh planincev in pohodnikov, da to uredite čimprej da ne bo zaradi tega planina nazadovala zaradi takšnega “neprijaznega in ošabnega lastnika tega peska in šodra” na parkirišču. Pošljite na ogled inšpektorja, da bo ugotovil, da je ves material, ki ga je izkopal in nasul na cesto,  s tem zožal pot ter ogrozil promet.

Če je cesta, zato , da se lahko pripelješ na parkirišče Ušivec, morate zagotoviti tudi varnost. Pa lep planinski pozdrav v upanju, da se to reši še do poletne pašne sezone.

Brigita Krisper, Ljubljana

parkirisce na ravneh pod veliko planino1

Z globokim jarkom obdano “parkirišče” na Ravneh pod Veliko planino. Foto: Bralec portala kamnik.info